Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bagatskis: NBA zvaigznes nosaka Itālijas basketbola izlases spēles stilu

Itālijas basketbola izlases spēles stilu nosaka tās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Sākot pārbaudes turnīru Tbilisi, Latvijas izlase šodien plkst.19.30 pēc Latvijas laika samēros spēkus ar Itāliju.

"Itālijas komandā ir labi pazīstami spēlētāji ar NBA spēlējošajiem Marko Belinelli (Sanantonio Spurs), Andrea Barnjāni (Ņujorkas Knicks), Luidži Datomi (Bostonas Celtics) un Danilo Galinari (Denveras Nuggets) priekšgalā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatska izteikumus. "Ļoti meistarīgi spēlētāji, kuri nosaka visu komandas spēles stilu - Eiropas čempionātā vismaz grupas turnīrā ar tik individuāli spēlējošām komandām mums nebūs darīšana. Būs interesanti novērtēt, kā tiekam galā."

Itālijas izlase 1983. un 1999.gadā kļuvusi par Eiropas čempioni, bet iepriekšējā finālturnīrā pirms diviem gadiem ierindojās astotajā vietā, sasniedzot ceturtdaļfinālu pēc desmit gadu pārtraukuma.

"Gatavojoties spēlei, skatījāmies savu iepriekšējo maču video, nevis Itālijas ierakstus. Zināms priekšstats par viņu spēli saglabājies no iepriekšējām spēlēm, bet tam nebūs izšķirošas nozīmes," stāstīja treneris. "Galvenais pašiem censties pēc iespējas kvalitatīvāk izpildīt norunāto spēles plānu un nospēlēt kvalitatīvāk nekā pirmajās spēlēs Rīgā."

Kā izteicās Bagatskis, Latvijas izlases piektdienas mačā laukuma malā paliks Mārtiņš Laksa. Izlase uz Gruziju devusies 13 spēlētāju sastāvā - no komandas šonedēļ tika atskaitīts Ričmonds Vilde, traumas dēļ no sastāva izkrita Ingus Jakovičs, savukārt mājās palikuši Andrejs Šeļakovs un Žanis Peners.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles. Piektdien latvieši ar 84:82 pieveica Poliju, bet svētdien ar 72:66 tika pievarēta arī Slovēnija.

Turnīrā Tbilisi sestdien Latvija sacentīsies ar mājiniekiem, bet svētdien pretim stāsies Igaunija, kas būs pretiniece arī Eiropas čempionāta apakšgrupā.

Savukārt nākamajā nedēļā latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.

Pēc tam 29.augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi