Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Bagatskis: Nekādas eiforijas nav un nebūs

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pārbaudes spēlē pret Krieviju (72:52) uzsvēra, ka panākums pret nebūt ne labākajā sastāvā atbraukušo pretinieku nav jāuztver kā kas ārkārtējs, norādot uz 24 mājinieku pieļautajām kļūdām.

„Pirmajās minūtēs bijām ļoti uzvilkušies, nekontrolējām emocijas, gribējām izdarīt visu un uzreiz. Aizsardzībā nedarījām to, kas bija jādara pret Krievijas izlases pick’n’roll uzbrukumu. Taču desmit punktu deficīts modernajā basketbolā ir tāds sīkums – tikai pāris minūtes pacietīga darba un tas ir atspēlēts.

Kad sākām spēlēt tā, kā bija runāts un kā bija jāspēlē, pārņēmām iniciatīvu un novadījām spēli līdz likumsakarīgam iznākumam. Labi, ka spēlē veiksmīgi iekļāvās spēlētāji no soliņa – Janičenoks, Freimanis, Kuksiks. Tas bija labs atspaids komandai. Tieši plašā rotācija nodrošināja augstu tempu un deva iespēju spēlēt ļoti intensīvi, Tas ir mūsu stils.

Bet – nekādas eiforijas nav un nebūs. 24 kļūdas – tas ir krietni par daudz. Tāpat, kā bija statistikā nefiksētās kļūdas aizsardzībā, kad spēlētāji nepamatoti centās cits citam palīdzēt.

Taktiskais arsenāls ir iekrāts, tagad tas jāslīpē, piestrādājot pie niansēm. Piektdien nespēlēs Mareks Mejeris, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis, kuru vietā būs Jānis Timma, Artūrs Bērziņš un Andrejs Šeļakovs. Šodien skatītāju atbalsts ļoti noderēja. Ceru, to saņemsim arī rīt. Varbūt beidzot varēsim attaisīt Arēnas otro stāvu?” treneri citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).


„Sākām miegaini, iespējams, lielā uztraukuma dēļ – pirmā spēle Rīgā, tik daudz skatītāju... Pēc pirmajām neveiksmēm sākām cīnīties aizsardzībā un spēle pati atnāca pie mums. Pirms diviem gadiem par tādu rezultātu būtu ekstāze, bet tagad labi saprotam, ka tas neko nenozīmē. Arī treneris pēc mača uzreiz to uzsvēra, atgādinot par 20 kļūdām. Nekādas eiforijas nav,” atzina Latvijas valstsvienības spēlētājs Rolands Freimanis.

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Vasilijs Karasjovs norādīja - jau iepriekš bijis skaidrs, ka Rīgā viegli neklāsies: „Esam kopā tikai 10 dienas, tikko bijuši smagi treniņi, visi vēl zem slodzēm. Protams, nepatīkami, ka tik liela starpība un iemetām tikai 52 punktus. Pirmajās septiņās minūtēs nospēlējām tā, kā gribam spēlēt visu laiku – ar agresīvu aizsardzību, ātru uzbrukumu, precīziem metieniem. Strādāsim pie tāda stila attīstīšanas.” 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi