Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bagatskis: Neļāvām beļģiem mūs sodīt pēc pieļautajām kļūdām

"Lai gan beļģi nepadevās līdz pat beigām, spēles pēdējās piecas septiņas minūtes mēs kontrolējām tās gaitu," pēc Eiropas čempionāta pirmajā spēlē izcīnītās uzvaras pār Beļģiju norādīja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Bija milzīgs gandarījums par to, ka mūsu sestais spēlētājs nomierināja komandu," līdzjutēju atbalstu novērtēja treneris.

Bagatskis žurnālistiem pēc spēles atklāja, ka nebūt viss plānotais pret Beļģijas komandu strādājis, taču izdevies nepieļaut daudz pēc pašu kļūdām pretinieku gūtos punktus. "Liela daļa beļģu gūtie punkti, īpaši jau pēdējā ceturtdaļā, bija tā saucamie darba punkti. Ar bloku pielikšanu, ieskriešanu no aizmugures. Sākumā viņi labi izmantoja mūsu nesaprašanās epizodes, dažbrīd komunikācijas trūkumu, taču neļāvām viņiem izmantot mūsu kļūdas. Mums to nebija maz, kādas piecpadsmit, lai gan statistikā rāda tikai vienpadsmit. Tomēr viņi pēc tām neguva daudz punktu. Otrajā puslaikā aizsardzībā vairs tik bieži nekritām iekšā un tad arī guvām pārsvaru," sacīja Bagatskis. "Nomierinājāmies un sākām darīt to, ko vislabāk protam – ātrs uzbrukums un precīzs metiens. Kad trīs reizes pēc kārtas trāpījām, kļuva vieglāk."Viņš uzsvēra, ka bija cerēts lielāks pārsvars cīņā par atlēkušajām bumbām, taču to ietekmēja Latvijas izlases garo spēlētāju piezīmju nasta. "Tā ir daļa no darba. Beļģi spēlē agresīvu basketbolu, un pret tādu labākais pretierocis ir tāda pati, agresīva spēle. Bija doma kādā brīdī pāriet uz mānīgu zonas aizsardzību, taču izlēmām palikt pacietīgi un gaidīt savas iespējas." Garie spēlētāji salīdzinoši labi izpildīja spēles plānu: "Pirms spēles konstatējām, ka beļģiem lielākās problēmas ir ar centra spēlētājiem, īpaši aizsardzībā. Tur bija jārada iespējas. Mārtiņš [Meiers] to lieliski izmantoja, arī Kaspars Bērziņš un brīžiem arī Rolands Freimanis. Viņiem vienkārši bija jāiet zem groza, jāpagriežas un jāprasa bumbu, kamēr pārējie centās no dažādām pozīcijām to viņiem iespēlēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi