Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bagatskis: Starpbrīdī puišiem teicu, ka pirmā galvenā lieta ir nomierināties, otrā galvenā - arī nomierināties

"Lielāka drošība par uzvaru radās aptuveni pusotru minūti pirms spēles beigām, kad bija plus 11 un it kā to četru metienu pārsvars. Šādā situācijā pretiniekiem būtu jābūt baigai veiksmei, bet mums būtu jāspēlē, rokas kabatās salikušiem, lai viņi atspēlētos. Pirms tam nevienā brīdī nebija iemesla domāt, ka esam jau uzvarējuši," pēc svarīgā panākuma pret Čehijas basketbolistiem sacīja Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Cik grūti basketbolistiem bija iekost lūpā, lai kaut ko lieku nepateiktu tiesnešiem?

Teica jau tāpat, bet starpbrīdī puišiem teicu, ka pirmā galvenā lieta ir nomierināties, otrā galvenā arī nomierināties, bet trešā – nepievērst uzmanību tiesnešiem. Viņu nav! Spēlējam tā, it kā viņi tiešām atļautu spēlēt abpusēji fizisku spēli. Ja sāc sevi uzvilkt ar to, ka it kā bija piezīme, it kā tev pagrūta. Nekas – pagrūda, tad pagrūda. Nepievērsiet tam uzmanību! 

Ne no tehniskā, ne taktiskā arsenāla pārsteigumu nebija. Čehi darīja to pašu, ko viņi darīja pagājušajā gadā, un ko viņu treneris dara arī Nimburkas klubā. Pašā sākumā nebijām īsti gatavi viņu spēka spiedienam. Pašā sākumā dabūjām piecas uzbrukuma piezīmes. Tie ir pieci metieni, piecas atlēkušās bumbas. Vajadzēja nomierināties. Lai gan abas komandas spēlēja no aizsardzības, paši redzējāt, cik daudz mums bija brīvu metienu. Šo spēli tiešām uzvarējām ar aizsardzību, ar cīņu, gribasspēku un raksturu. Daži spēlētāji, kuri sākumā varbūt neiegāja spēlē, spēja sevi salauzt, spēja ar agresivitāti aizsardzībā atrast spēles ritmu. Kad nomierinājāmies, mums otrā puslaikā bija tikai trīs kļūdas, un tās pašas tikai uz noguruma rēķina, kad nepaspējām nomainīt spēlētāju un viņam nebija spēka. Visas maiņas, kas nāca, spēja noturēt spēli tajā pašā līmenī. Viņi ļāva noturēties spēlē.

Uz šo spēli mērķtiecīgi gatavojāmies visas četras sagatavošanās posma nedēļas. To aizsardzību, ko gatavojām, pārbaudes spēlēs neparādījām nekur. Bija skaids, ka [Tomašu] Satoranski segs [Ojārs] Siliņš vai [Jānis] Timma, bija jātiek galā ar [Janu] Veseliju. Kopumā spēles plāns nostrādāja par 95%. Ja šie divi Eiropas dūži nospēlēja, tā, kā nospēlēja, laikam jau nebijām sliktāki par viņiem. 

Vai bija uzdevums palīst Veselijam zem ādas?

Viņš jau visu laiku bijis tāds uzliesmojošs. Nav jau runa tikai par Veseliju. Vienmēr esmu teicis, ka jācenšas provocēt pretinieku. Sportā ir legāla agresivitāte, kur pretinieku var sist. Īpaši jau Veseliju, kuram ir zināmas problēmas ar soda metieniem. To vajadzēja izmantot vēl vairāk, zinot kā viņi met sodus.

Pirms spēles divi galvenie atslēgas vārdi bija kustība un agresivitāte. Visu laiku bija jākurina ātrumu. Ne ātri mest. Čehi ir ļoti atlētiska komanda, gara komanda, bet lēna komanda. Fiziskās kondīcijas dēļ viņi var spēlēt izcili, bet tad kādā brīdī vienkārši pazust. Tas mums nostrādāja.

Par daudzajiem tālmetieniem...

Nevar jau nemest, ja esi brīvs. Tie visi bija mūsu metieni, taču daudz netrāpījām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi