Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Banki apstiprināts Boloņas Virtus galvenā trenera amatā

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki piektdien tika apstiprināts ULEB Eirolīgas kluba Boloņas Virtus galvenā trenera amatā.

Līgums ar Banki noslēgts līdz 2025.gada vasarai, un plānots, ka viņa jaunie pienākumi netraucēs turpināt darbu ar Latvijas izlasi.

Boloņas klubs tikai piektdien no amata atbrīvoja Serdžo Skariolo, kā vienu no iemesliem minot viņa izteikumus pirmssezonas preses konferencē, kurā viņš kritizēja komandas sastāvu pirms gaidāmās sezonas. Skariolo ir arī Spānijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris.

Banki Pasaules kausa finālturnīrā tika atzīts par labāko treneri, nopelnot balvu ne tikai par izlases sniegumu finālturnīrā, bet arī visa cikla laikā. Pēc Banki stāšanās pie Latvijas izlases stūres latvieši 24 spēlēs izcīnījuši 21 uzvaru, pirms finālturnīrā 16 mačos tiekot pie 15 panākumiem.

Itāļu speciālists pagājušajā sezonā bija Francijas kluba Strasbūras SIG galvenais treneris, komandu atstājot pēc sezonas. Šovasar viņam pieteikumu izteicis arī Spānijas klubs Vitorijas "Baskonia", taču viņš to noraidīja.

Strasbūras vienība ar 17 panākumiem 34 cīņās ieņēma astoto 18 Francijas čempionāta komandu vidū un kā pēdējā iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, pirmajā kārtā ar 0-2 zaudējot "Monaco". Banki komandu pārņēma pēc astotās kārtas, kad tā ar bilanci 1-7 bija pēdējā vietā, bet turpmākajos 26 mačos svinēja 16 uzvaras, šajā nogrieznī piekāpjoties tikai ULEB Eirolīgas klubiem "Monaco" (19-7) un Vilērbānas ASVEL (18-8).

2021./2022.gada sezonas sākumā Banki pārņēma neveiksmīgi turnīru sākušās Itālijas komandas Pezāro "Victoria Libertas" grožus un arī to ieveda izslēgšanas turnīrā.

No 2013. līdz 2015.gadam itāļu speciālists bija Eirolīgas kluba Milānas "Emporio Armani" galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

Tāpat viņš strādājis citās Itālijas komandās, kā arī vadījis Vācijā, Grieķijā un Krievijā. Pirms trīs sezonām Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

Latvijas izlasi Banki vada no 2021.gada aprīļa un viņa vadībā valstsvienība pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, kurā izcīnīja piekto vietu. Līgums ar Banki ir pagarināts līdz 2025.gadā Rīgā gaidāmajam Eiropas čempionātam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi