Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Banki: Beidzot ir vakars, kuru atcerēties

Latvijas vīriešu basketbola izlases uzvara pār Serbiju būs mačs, ko atcerēties, ceturtdien pēc panākuma preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvija 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21) pārspēja Serbiju, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

"Spēles svarīgākā daļa bija emocijas. Mums nepadevās spēles pirmās 20 minūtes, bet turpinājumā mūsu parādītais basketbols bija pietiekoši labs, neskatoties uz zemo metienu precizitāti. Tas, iespējams, arī raisīja kaut kādu paniku komandā. Devāmies uz ģērbtuvi pārtraukumā ar dusmām," stāstīja treneris. "Atgriežoties laukumā, Latvijas spēlētāji parādīja savu īsto personību ar skaidru mērķi sākt no aizsardzības un atrast pārliecību. Mūsu uzbrukums arī beidzot darbojās labāk, un turpinājām veidot labus metienus."

Banki izcēla, ka Latvijas basketbolisti bija pelnījuši panākumu šajā mačā, jo laukumā parādīja atzīstamu sniegumu, tiekot galā ar pretinieku bīstamākajiem spēlētājiem.

"Garie spēlētāji izdarīja savu darbu, aizsargājot grozu. Visi kopā izdarīja lielisku darbu, apstādinot pretinieku rezultatīvāko spēlētāju. Pēdējās divās minūtēs zaudējām nedaudz savu agresivitāti, bet tāpat bijām pelnījuši uzvaru. Pēc dažām spēlēm tās vajadzēja aizmirst, bet beidzot ir vakars, kuru atcerēties," piebilda treneris.

Banki īpaši uzbrukumā izcēla Artūru Kurucu, Tomu Leimani un Rihardu Lomažu, norādot, ka basketbolisti izrādīja iniciatīvu pie pretinieku groza. 

Kurucs, kurš šajā mačā ar 13 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais, laukumā devās starta pieciniekā, un Banki atklāja, ka tāds bijis izlases treneru kopīgais lēmums, balstoties uz basketbolista iepriekš parādīto sniegumu.

"Ticēju, ka viņa spēles stils un attieksme iederēsies mūsu aizsardzības plānā," skaidroja treneris. "Īpaši tāpēc, ka pretiniekiem bija prasmīgi spēles veidotāji un punktu guvēji. Kopā ar treneriem nolēmām dod iespēju Artūram sākt, jo ar izlasi viņš parādīja labu sniegumu arī pagājušajā vasarā. Viņš zina, kas viņam jādara šeit, un labi nospēlēja abos laukuma galos."

Atbalstīt Latvijas izlasi klātienē bija ieradušies vairāk nekā desmit tūkstoši līdzjutēju, un Banki teica, ka atbalsts tribīnēs noderēja izšķirošajos brīžos.

"Tas bija īpaši, ka mums bija tik daudz līdzjutēju, kas nepieciešamajā brīdī palīdzēja turpināt spēlēt. Kaut kādā brīdī spēle negāja pareizajā virzienā, un mēs saņēmām atbalstu un entuziasmu, kas bija atslēga, lai pārņemtu iniciatīvu," viņš piebilda.

Banki norādīja, ka nākamajā posmā viss mainīsies un pretī stāsies vēl spēcīgākas izlases, tāpēc Latvijas basketbolistiem ir jāturpina attīstīties.

Savukārt Latvijas valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns norādīja, ka nedrīkst aizmirst, ka pērn Latvija kvalifikāciju sāka no paša pirmā posma, kurā stājās pretī spēku samērā vājākām komandām.

"Pirmkārt, mums ir jāatceras, no kurienes mēs nākam. Pirms gada mēs sākām no viszemākā līmeņa Eiropā. Tagad mēs noslēdzām grupu pirmajā vietā," izcēla Bertāns.

Tikmēr šajā spēlē pēc kapteiņa domām Latvijas basketbolistiem neizdevās virzīt maču sev vēlamā virzienā jau no pirmās sekundes.

"Sākums nebija pārāk labs, bet palikām spēlē un neraisījām paniku. Dažreiz mēs salūztam, bet šodien palikām spēlē. Serbi nespēja stāties pretī tam, cik gatavi mēs iznācām laukumā otrajā puslaikā. Esmu ļoti lepns gan par spēlētājiem, kuri nāca laukumā, gan par tiem, kuri palika uz soliņa," teica Bertāns. "Realizējām daudz metienus no groza apakšas pret garajiem spēlētājiem. Ja tiek jautāts man, tad domāju, ka parādījām lielisku sniegumu."

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēdējo maču A grupā aizvadīs 3.jūlijā Levicē ar Slovākiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi