Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Banki: Būs jāspēj pielāgoties pilnībā atšķirīgiem basketbola stiliem

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā vajadzēs spēt pielāgoties dažādiem basketbola stiliem, preses konferencē teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas basketbola izlase šonedēļ sāka oficiālo treniņnometni pirms Rīgā gaidāmā kvalifikācijas turnīra. Banki atklāja, ka šobrīd Latvijas valstsvienības treneru kolektīvs skauto ne tikai Filipīnas un Gruziju, ar kurām tiksies pirmajās kvalifikācijas grupas spēlēs, bet arī Brazīliju, Melnkalni un Kamerūnu.

"Protams, ka šobrīd koncentrējamies uz Gruziju un Filipīnām, kas ir tuvākie pretinieki. Mums ir materiāls no iepriekšējā izlašu loga, kad [Aleksandram] Džikičam bija pirmā spēle ar Gruzijas izlasi. Arī no Pasaules kausa, jo piecas no sešām grupas komandām tajā spēlēja. Ir izmaiņas sastāvos un treneru kolektīvos, taču mums ir daudz informācijas," skaidroja treneris.

Filipīnām kvalifikācijas turnīrā nevarēs palīdzēt naturalizētais Jūtas "Jazz" aizsargs Džordans Klarksons, taču Banki norādīja, ka Filipīnām tāpat ir vairāki basketbolisti, kas dos pienesumu izlasei.

"Viņiem tāpat ir vairāki spēlētāji, kuri izgājuši Amerikas un NBA skolu un var palīdzēt komandai. Sagaidām no viņiem konkurenci ar specifisku basketbola stilu. Tāpat kā Pasaules kausā, būs jāspēj pielāgoties pilnībā atšķirīgiem basketbola stiliem. Filipīnas bija vīlušās par sniegumu Pasaules kausā, taču tā ir vērtīga pretiniece, kas spētu arī iekļūt izslēgšanas spēlēs," teica Banki.

Sagatavošanās laikā paredzētas divas pārbaudes spēles - 26.jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28.jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi. Banki norādīja, ka šajos mačos sastāvu centīsies mainīt, izmantojot pēc iespējas vairāk spēlētāju.

"Šobrīd ir tādi spēlētāji, kuri tikko ir pabeiguši sezonu, bet ir arī tādi, kuri sezonu noslēdza pirms vairākām nedēļām. Cenšamies izveidot vienlīdzīgu fizisko formu visiem. Šobrīd esam sarežģītā situācijā, jo ir vairākas traumas, kas var ietekmēt turnīru. Pirms katras spēles izvēlēšos sastāvu," atklāja Banki.

"Ļoti vēlos izmantot šīs pārbaudes spēles pēc iespējas labāk, jo gribu turnīru sākt no pirmās dienas. Tas ir ļoti sarežģīts formāts, kurā nav daudz iespēju kļūdām. Tā ir ļoti sabalansēta grupa, kurā ir konkurētspējīgas komandas. Jau no pirmās spēles ir jācīnās," piebilda treneris.

Latvijas izlases rindās šajā vasarā ir atgriezies Jānis Strēlnieks, kurš pagājušajā vasarā nevarēja palīdzēt valstsvienībai savainojuma dēļ. Banki izcēla, ka pieredzējušais saspēlēs vadītājs var palīdzēs komandai ar savu pieredzi.

"Jau no nometnes sākuma viņš mēģina pārbaudīt savu fizisko formu, jo viņa sezona bija īpaša. Bija gan augšupeja, gan kritumi, atgriežoties pēc operācijas un garas atlabšanas, arī komandas maiņa un problēma, kas ietekmēja viņa pieredzi Spānijā. No pirmās dienas redzēju viņā daudz enerģijas un entuziasma. Viņš izmantos visas savas iespējas iekļūt komandā. Visi viņam uzticas un viņš ir spēlētājs, kurš var pārējos padarīt labākus," stāstīja treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ir komunikācijā ar Kristapu Porziņģi un Bostonas "Celtics'", un skaidrība par to, vai latvietis varēs pievienoties valstsvienībai sagaidāma nākamās nedēļas sākumā.

"Viņš ielika daudz pūļu, lai pēdējā spēlē būtu uz laukuma. Redzēsim, kā lietas attīstīsies, bet izskatās, ka ir ļoti sarežģīta situācija. Kristapa uzvara Latvijai ir lielisks iemesls lepoties ar basketbolu. Bija interesanti vērot, kā finālos un visas sezonas garumā Kristaps ietekmēja savu komandu," piebilda Banki.

No 3.jūnija valstsvienības kandidātiem tika nodrošināta iespēja Rīgā piedalīties individuālos treniņos.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi