Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Banki: Turpinājumā būs jāspēlē pret komandām ar citu intensitāti

Latvijas vīriešu basketbola izlasi pēc veiksmīgas debijas Pasaules kausā sagaida grūtāki mači ar atlētiskākiem pretiniekiem, kuri spēlē augstākas intensitātes basketbolu, preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien debitēja Pasaules kausā un pirmajā mačā ar rezultātu 109:70 pārliecinoši uzvarēja Libānu.

"Piegājām visam nopietni jau no paša sākuma. Tas bija vēsturisks brīdis Latvijai - pirmo reizi spēlēt Pasaules kausā un izcīnīt pirmo uzvaru. No himnas sākuma un pirmajiem gūtajiem punktiem fani arēnā izveidoja labu atmosfēru. Tas vienmēr paliks manā atmiņā," pēc mača teica Banki.

"Mans secinājums par spēli ir tas, ka Latvija pirmajā puslaikā ļāva pretiniekiem izcīnīt desmit atlēkušās bumbas, bet otrajā puslaikā - tikai vienu. Viss sākās no mūsu saspēles vadītājiem, kuriem izdevās pārvarēt spiedienu un neparādīt, ka viņiem tas traucē," turpināja Banki.

Neskatoties uz to, ka latvieši tika pie pārliecinošas uzvaras, treneris teica, ka šis vakars ir jāaizmirst un jābūt gataviem nākamajām spēlēm.

"Turpinājumā būs jāspēlē pret komandām ar citu intensitāti un fizisko spēku. Mums joprojām ir "rētas" no spēles pret Lietuvu, kurā spēlējām pret augstākā līmeņa basketbolistiem. Kad runājam par Franciju un Kanādu, tas ir atlētiskums, spēks un viņu prasme aizņemt visu laukumu. Tas būs ļoti grūti," teica Banki, norādot, ka Latvijai pirms nākamajiem mačiem nāksies uzlabot savu spēli visos aspektos.

Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks spēlē pret Libānu iesaistījās tikai ceturtajā ceturtdaļā un pavadīja laukumā sešas ar pusi minūtes. Itāļu speciālists skaidroja, ka tas šāds lēmums saistīts gan ar viņa ilgtermiņa traumu, gan pretinieku spēles stilu.

"Viņš pārbaudes spēlēs pierādīja, ka ir gatavs. Tas bija mans lēmums iesaistīt viņu rotācijā pašu pēdējo, jo pretinieki bija mazāki un viņu daudzpusīgums lika pieņemt citādākus lēmumus. Diemžēl tā ir problēma, ar kuru viņam vajadzēs sadzīvot visa turnīra garumā, bet viņš varēs palīdzēt komandai," norādīja treneris.

Latvija nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Francijas basketbolistiem, un Banki paredzēja, ka Latvijai paredzēta grūti spēle pret meistarīgu pretinieku.

"Es gribētu spēlēt pret Franciju ar mūsu labāko sastāvu. Tāpat esam laba komanda un centīsimies spēlēt, taču francūži uz mani ir atstājuši labu iespaidu. Šī komanda kopā strādā labi un tās noslēpums ir treneris," izcēla Banki.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi