Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Basketbolistes sāk cīņu par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu

Agresīvai, atlētiskai spēlei ar ciešu aizsardzību jāveido Latvijas Sieviešu basketbola valstsvienības rokraksts, sākot ceļu uz 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Pirmā kvalifikācijas turnīra spēle svētdien pulksten 20.15 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā ar Portugāli (tiešraide LTV7), piektdien raksta laikraksts Diena

Komandas kodolu veidos jaunās paaudzes spēlētājas, kuru dēļ lielā mērā treneris Ainars Zvirgzdiņš arī atgriezies komandā. Liela daļa no viņām ar labiem panākumiem pēdējos gados startējušas Eiropas jaunatnes čempionātos, bet nu sper pirmos soļus lielajā basketbolā. "Manu spēles filozofiju raksturo trīs "a": atlētisms, agresivitāte un aizsardzība. To arī mēģinām ieviest. Es ticu, ka meitenes spēs dzīvē realizēt manas un pārējā treneru korpusa idejas un kvalificēties Eiropas čempionātam," vēl gatavošanās posma sākumā teica Zvirgzdiņš.

Pirmais uzdevums, protams, ir kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, bet ilgtermiņā starp Zvirgzdiņa mērķiem pavīd arī Riodežaneiro olimpiskie apļi. Pēc gada uz Ungāriju un Rumāniju brauks sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas, kā arī piecas otro vietu ieguvējas. Spēcīgākās konkurentes C apakšgrupā ir itālietes, ar kurām, starp citu, Zvirgzdiņam ir nenokārtoti rēķini, - 2009. gada čempionātā Rīgā tieši pēc zaudējuma itālietēm un atvadīšanās no izredzēm tikt uz pasaules čempionātu treneris aizgāja no komandas. 

Portugālietes un igaunietes nav biežas finālturnīru viešņas, taču arī tās nevienu punktu nedāvinās. Svarīgs solās būt kvalifikācijas turnīra pirmais riņķis, kurā būs divas mājas spēles, un tuvākais izbraukums uz Tallinu. Pēc tam gaidāmi gari un nogurdinoši pārbraucieni uz Itāliju un Portugāli.

Plašāk lasiet rakstā Tēmē uz sesto pēc kārtas piektdienas, 6.jūnija, laikraksta Diena 15.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi