Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Basketbolists Butjankovs atzīts par Krievijas superlīgas labāko spēka uzbrucēju

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Artjoms Butjankovs piektdien tika atzīts par aizvadītās sezonas Krievijas superlīgas labāko spēka uzbrucēju, bet vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva viņa jaunais komandas biedrs Vladimirs Pičkurovs, vēsta turnīra rīkotāji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Butjankovs karjeru turpinās Krievijas superlīgas komandā "Samara".

Superlīgas padome aizvadīja divas sanāksmes, kurā vienojās par superlīgas un arī vājāko čempionātu labākajiem spēlētājiem.

Butjankova jaunās komandas "Samara" basketbolisti bija atrodami vairākās ailītēs. Latvietis saņēma labākā spēka uzbrucēja godu, bet Antons Glazunovs tika atzīts par labāko saspēles vadītāju.

Tikmēr abu komandas biedrs Pičkurovs izpelnījās līgas vērīgākā spēlētāja titulu.

Iepriekš "Eurobasket.com" Butjankovu nosauca par līgas labāko uzbrucēju.

"Burevestnik" klubs aizvadītajā sezonā ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma trešo vietu, bet "Samara" komanda izcīnīja 21 panākumu un ieņēma pozīciju superlīgas čempionātā.

28 gadus vecais uzbrucējs Butjankovs iepriekšējās divas sezonas spēlēja superlīgas komandā Jaroslavļas "Burevestnik". Savainojuma dēļ rēzeknietis aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 16 spēlēs, kurās vidēji guva 19,1 punktu un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas, šajos statistikas rādītājos ieņemot attiecīgi ceturto un otro vietu.

2017./2018.gada sezonu Butjankovs pavadīja Krievijas superlīgas komandā Vladivostokas "Spartak Primorje", kļūstot par turnīra čempionu. Nākamās sezonas sākumā viņš bija "VEF Rīga" sastāvā, bet pēc pārbaudes laika abas puses neturpināja sadarbību, basketbolistam pirms atgriešanās Krievijā aizvadot vienu spēli arī Jūrmalas komandā.

Pirms spēlēšanas Krievijā viņš pārstāvēja Liepājas komandu, 2016./2017.gada sezonā tiekot atzīts par Latvijas čempionāta visvairāk progresējušo spēlētāju. Savukārt pirms pievienošanās Liepājas klubam Butjankovs trīs sezonas pārstāvēja "Ventspili", bet vēl pirms tam spēlēja arī "Valmieras" un "Barons kvartāls" komandās.

Butjankovs Latvijas izlases sastāvā aizvadījis četras spēles, kurās vidēji guvis 5,3 punktus un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas. Februārī viņš palīdzēja Latvijai nākamā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmajās divās spēlēs.

"Samara" sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma otro vietu superlīgā un šādā pozīcijā tika arī klasificēta. Tāpat komanda aizvadītajā sezonā triumfēja Krievijas kausa izcīņā, kur var piedalīties tikai vietējie spēlētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi