Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Beigu akords griezīgs

VEF Rīga basketbolisti paliek bez uzvaras otrajā posmā Čempionu līgā.

Nullīte uzvaru ailītē FIBA Čempionu līgas otrajā grupu turnīrā mazliet pabojāja kopējo iespaidu par VEF Rīga basketbolistu sniegumu šīs sezonas Eirokausos, tomēr kluba pārstāvji vienprātīgi apgalvo, ka par turnīrā parādīto sniegumu nav pamata kaunēties. Latvijas čempioni ar četrām uzvarām sešās spēlēs pārvarēja pirmo grupu turnīra barjeru, bet spēcīgajā konkurencē pacīnīties par vietu labāko astoņniekā patraucēja dažāda rakstura veselības problēmas, arī vairāku spēlētāju saslimšana ar koronavīrusu.

Līdzšinējās četrās Čempionu līgas sezonās Latvijas komanda labāko sešpadsmitniekā iekļuva pirmo reizi. Iepriekš tuvu tam bija Ventspils basketbolisti, kuri turnīra debijas reizē play-off kārtā divu spēļu summā par divu punktu tiesu piekāpās Venēcijas Reyer, bet gadu vēlāk palika uzvaras attālumā no nepieciešamās ceturtās vietas savā grupā. Šeit gan jāņem vērā, ka Čempionu līgas rīkotāji piesaistījuši vairākas komandas no prestižākajiem ULEB turnīriem, tāpēc konkurence ik sezonu pieaug.

"Pelnīti iekļuvām otrajā posmā, taču tajā Covid-19 dēļ saskārāmies ar sastāva problēmām," VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis atgādina, ka pēc otrā posma pirmajā spēlē piedzīvotā sāpīgā zaudējuma 75:76 papildlaikā Burgosā pret vienu no Spānijas vadošajām komandām San Pablo inficēšanās ar koronavīrusu uz vairākām nedēļām no komandas izslēdza pamatsastāva centru Aleksandru Madsenu un drīz pēc tam sasirga arī Latvijas izlases aizsargs Aigars Šķēle. "Neesam lielbudžeta komanda, un katra spēlētājam ir ļoti liela nozīme."

Kluba prezidents Gatis Jahovičs laikrakstam Diena atklāja, ka jau sezonas gaitā trīs spēlētājus "lenkuši" citu valstu pārstāvji, tomēr piedāvājumi nav bijuši tik finansiāli interesanti, lai veiktu ievērojamas pārmaiņas komandā. Izšķirošās spēles Latvijas – Igaunijas līgā, kā arī Latvijas čempionātā vefieši plāno aizvadīt esošajā sastāvā.

"Ir sajūta, ka varēja būt labāk, tomēr minimālais sezonas uzdevums ir izpildīts – no pirmās grupas izkļuvām. Arī sniegums salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu bija krietni labāks. Apetīte rodas ēdot, tāpēc pēc otrās kārtas sasniegšanas un labas pirmās spēles Burgosā visu laiku ticējām, ka varam tikt vēl tālāk. Vīrusa un citu problēmu dēļ iznākums ir tāds, kāds tas ir. Skaidrs, ka jābūt reāliem – redzam pretinieku sniegumu vietējos čempionātos un aptuveni zinām viņu budžetu. Pirmajā posmā mūsu komanda bija nezināma un kāds pat mūs neņēma par pilnu, bet otrajā posmā mūsu līderi un komandas taktika jau tika daudz sīkāk izpētīta. Tāpēc arī bija kritums rezultativitātē. Ja tāds būtu arī Latvijas līgas spēlēs, varētu satraukties par krīzi, bet šoreiz jāsecina, ka Čempionu līgā pretinieki vienkārši bija daudz spēcīgāki. Daudz ietekmēja sāpīgais zaudējums pirmajā spēlē Burgosā. Tiekot tur pie uzvaras, psiholoģiskais noskaņojums komandā un situācija tabulā radītu pavisam citu turpinājumu," saka Jahovičs.

"VEF Rīga sezona Čempionu līgā vērtējama ar plusa zīmi. Kaut vai tāpēc, ka komanda iekļuva otrajā kārtā. No spēlētājiem varu izcelt Kristera Zorika sniegumu. Labi, ka ir mums tāda komanda, kurā vietējiem spēlētājiem ir izcila iespēja sevi parādīt Eiropas līmenī. Redzot "pašķidro" Latvijas klubu līmeni, (Eirokausos spēlējošie – aut.) TTT un VEF ir jānēsā uz rokām. Protams, otrajā posmā bija mazliet cits līmenis, kuram spēlētāji varbūt psiholoģiski vēl nebija gatavi, un arī pretinieki veica dziļāku analīzi. Patraucēja arī veselības problēmas, kovids. Atšķirībā no konkurentiem tajā līmenī VEF tomēr nav līdzīga līmeņa aizvietotāja katram spēlētājam. Ja kāds izkrīt, uzreiz ir liels robs. Domāju, ka spēlēšana pret spēcīgām Spānijas un Adrijas līgas komandām devusi milzīgu pieredzi basketbolistiem un treneriem. Piekrītu, ka spāņi Čempionu līgā nespēlēja ar tādu intensitāti kā vietējā, bet tās ir pieredzējušas komandas, kas, pat slikti spēlējot, prot sasniegt nepieciešamo rezultātu," vērtē VEF komandas bijušais spēlētājs, ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.

Čempionu līgas finālturnīrā trīs komandas būs no Spānijas – no J grupas tikušās Tenerife un San Pablo, kā arī Zaragoza. Tāpat astoņniekā iekļuvusi Izraēlas Hapoel, Turcijas Pinar, Krievijas Ņižņij Novgorod, Čehijas Nymburk un Francijas Strasbourg.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi