Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam trīs punkti Spurs uzvarā pār Wizards

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Sanantonio Spurs izcīnot uzvaru.

Spurs savu skatītāju priekšā ar rezultātu 98:90 (18:18, 32:26, 27:16, 21:30) pārspēja Vašingtonas Wizards, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja sešas minūtes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un pieļāva vienu kļūdu. Spurs ar Bertānu laukumā ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta, tiesa, latvietis bija laukumā mača pēdējās trīs minūtes, kad jau spēles liktenis bija izšķirts.

Spurs rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 16 punktus sameta Kails Andersons.

Wizards vienībā pa 21 punktam guva Bredlijs Bīls un Kellijs Ubrī juniors.

Spurs lielāko daļu pirmās ceturtdaļas atradās iedzinējos, bet, tuvojoties ceturkšņa beigām, izlīdzināja cīņas gaitu. Otrajā ceturksnī jau iniciatīva piederēja mājiniekiem, Wizards tikai uz brīdi iegūstot vadību. Dodoties lielajā pārtraukumā, Sanantonio basketbolistiem bija sešu punktu pārsvars, bet trešajā ceturtdaļā tas sasniedza jau 17 punktus. Mača ceturtajā nogrieznī Spurs nosargāja drošu vadību un noveda spēli līdz uzvarai.

"Bijām zaudējuši pietiekami daudz spēļu, lai atgūtu koncentrēšanos. Strādājām pie komandas aizsardzības. Basketbolisti ir gudri un saprata, ja nestrādāsim kopā, tad netiksim pie uzvarām," pēc mača teica Spurs galvenais treneris Gregs Popovičs.

Spurs ar 42 uzvarām 72 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, taču pirmais trijnieks ir trīs uzvaru attālumā.

Savukārt Wizards ar 40 uzvarām 71 cīņā ir sestā Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs piektdien, savu skatītāju priekšā tiekoties ar Jūtas Jazz.

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi