Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bertāns un Dariššafaka Doguš Eirolīgas mačā sarūpē CSKA pirmo zaudējumu sezonā

Latvijas izlases basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas Dariššafaka Doguš, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, trešdien ULEB Eirolīgas spēlē ar rezultātu 91:83 (30:18, 19:19, 24:20, 18:26) pārspēja pērnās sezonas čempioni Maskavas CSKA, sarūpējot Krievijas klubam pirmo zaudējumu sezonā.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, iemetot trīs no četriem soda metieniem, bet aizmetot garām visus trīs divpunktu metienus un abus tālmetienus.

Tāpat latvietis šajā mačā savāca divas bumbas zem groziem, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un izprovocēja divas piezīmes, nopelnot trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais latvieša pārstāvētajā komandā bija Džeimss Andersons, kurš guva 20 punktus, bet 18 punktu Bredlija Vanameikera kontā. Tikmēr CSKA komandā pa 17 punktiem sameta Korijs Higinss un Nando de Kolo, kuram arī astoņas kļūdas.

Maču Dariššafaka Doguš iesāka ar iespaidīgu izrāvienu 13:0, bet pirmajā ceturksnī mājinieku pārsvars sasniedza 18 punktus (27:9). Šādu drošu pārsvaru laukuma saimnieki saglabāja arī otrajā ceturksnī, pirmo puslaiku uzvarot ar 49:37.

Trešajā ceturtdaļā CSKA vairākas reizes palīda zem desmit punktu deficīta, tomēr Stambulas basketbolisti noturēja vadību, bet rezultāta tablo pirms ceturtās ceturtdaļas vēstīja 73:57 mājinieku labā. Noslēdzošajā ceturksnī maskavieši sāka pakaļdzīšanos, un pusotru minūti pirms finālsvilpes komandas šķīra vairs tikai viens punkts - 84:83 CSKA labā. Tiesa, vēl tuvāk Krievijas komanda nespēja pietuvoties, tādējādi Dariššafaka Doguš svinēja uzvaru ar rezultātu 91:83.

CSKA sezonas sākumā bija tikusi pie 11 uzvarām pēc kārtas, seši panākumi tika izcīnīti ULEB Eirolīgā, bet pieci VTB Vienotajā līgā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā Vācijas čempionvienība Bambergas Brose grūtā spēlē piedzīvoja jau kārtējo dramatisko zaudējumu ULEB Eirolīgā. Brose savā laukumā ar 78:79 atzina Serbijas kluba Belgradas Crvena Zvezda pārākumu.

Bertāna pārstāvētais klubs ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem otro vietu, bet Brose ar divām uzvarām atrodama 13.pozīcijā starp 16 vienībām.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas Fenerbahce basketbolistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi