Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

BK Ventspils izcīna piekto uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa grupu turnīrā

Latvijas basketbola komanda Ventspils priekšpēdējā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien ar rezultātu 79:59 (15:12, 31:16, 21:9, 12:22) savā laukumā uzvarēja Somijas čempionāta līdervienību Tamperes Pyrinto, svinot piekto panākumu tikpat aizvadītajos mačos.

Ventspils komanda garantējusi sev uzvaru C apakšgrupā vēl pirms noslēdzošo divu kārtu spēlēm.

Latvijas vienības rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Bērziņš, 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Meiers, bet pa desmit punktiem guva Mārtiņs Laksa un amerikānis Folerins Kempbels.

Pyrinto komandas labā 12 punktus tikmēr guva amerikānis Kenets Lavs.

Mača pirmo četru minūšu laikā abas komandas guva tikai pa diviem punktiem, bet pēc tam neliels pārsvars visu laiku piederēja laukuma saimniekiem. Pirmo ceturtdaļu ventspilnieki noslēdza ar rezultātu 15:12 savā labā, bet otro ceturtdaļu sāka ar izrāvienu 9:4.

Arī pirmā puslaika beigu daļā Ventspils demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, četras minūtes pirms došanās pārtraukumā esot vadībā ar 31:18. Otrās ceturtdaļas beigu daļā Pyrinto komanda nebija tālu no cīņas gaitas laušanas, tomēr mājinieki savas pozīcijas nosargāja un pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 46:28 savā labā.

Otrā puslaika ievadā turpināja izpausties Ventspils komandas pārsvars, mājiniekiem pakāpeniski audzējot savu pārsvaru, kas minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām sasniedza 33 punktu atzīmi - 67:34. Noslēdzošās desmit minūtes ventspilnieki uzsāka pie rezultāta 67:37, ļaujot sāncenšiem ceturtās ceturtdaļas sākumā atstatumu nedaudz samazināt.

Ceturtā ceturtdaļa ritēja ļoti raitā gaitā, bet mājinieku pārliecinošais pārsvars būtiski vairs necieta, ventspilniekiem izcīnot kārtējo uzvaru.

Vēl vienā šīs grupas mačā otrdien savā starpā spēkojās abas Zviedrijas komandas - Agņa Čavara pārstāvētā Sēdertaljes Kings komanda savā laukumā ar 67:62 (22:17, 16:12, 15:19, 14:14) uzvarēja Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas Dolphins.

Čavars nospēlēto 13 minūšu un 39 sekunžu laikā punktus neguva, kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā un vienīgajā tālmetienā, toties izcīnīja divas atlēkušās bumbas un bloķēja divus pretinieku metienus. Savukārt Jeromanovs nospēlēto 34 minūšu laikā guva 20 punktus un kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju - viņš realizēja trīs no astoņiem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Vēl Jeromanova kontā piecas atlēkušās bumbas, kā arī pa divām rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām.

C apakšgrupā Ventspils komandai, kas tikusi pie piecām uzvarām piecās spēlēs, ar divām uzvarām seko Dolphins un Kings vienības, bet viens panākums ir Pyrinto kontā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi