Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

BK Ventspils LBL spēlē negaidīti uzveic čempionus VEF Rīga

Pirmo zaudējumu šīs sezonas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā valsts čempioniem VEF Rīga sestdien sagādāja Ventspils komanda.

Saldū notikušajā mačā Ventspils tika pie panākuma ar rezultātu 80:74 (18:26, 25:12, 23:12, 14:24).

Šajā spēlē iniciatīva un pārsvars ievērojamus cīņas posmus piederēja abām komandām. Tā pirmajā ceturtdaļā laukumā dominēja VEF Rīga komanda, pirmās desmit minūtes noslēdzot savā labā ar rezultātu 26:18, bet nākamajās divās ceturtdaļās acīmredzami pārāki bija Ventspils basketbolisti, kuri pēdējo ceturtdaļu uzsāka pie rezultāta 66:50 savā labā.

Ceturtajā ceturtdaļā pārsvars atkal bija VEF Rīga pusē, tomēr svarīgākajos brīžos Ventspils prata nospēlēt kompakti, liedzot pretiniekiem atspēlēties.

Ventspils labā šajā spēlē pa 19 punktiem guva Jānis Timma un Donalds Simss, bet 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Folerins Kempbels.

Savukārt VEF Rīga rindās ar 19 punktiem izcēlās Ērls Roulends un Kaspars Bērziņš, bet 15 punktus guva Dairis Bertāns.

Citā sestdienas spēlē Jūrmala/Fēnikss komanda izbraukumā ar 97:86 (20:21, 26:19, 20:20, 31:26) uzvarēja Liepāja/Triobet vienību.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva amerikānis Kendriks Brauns, bet 15 punktus iekrāja Atis Ozols. Tikmēr liepājniekiem rindās ar attiecīgi 21 un 17 punktiem izcēlās amerikānis Gregorijs Pleiters un Artūrs Bricis.

Liepājas klubam šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas.

Savukārt LBL turnīra studentu derbijā Latvijas Universitātes (LU) vienība izbraukumā ar rezultātu 100:54 (28:8, 32:15, 22:18, 18:13) pārliecinoši uzvarēja biznesa augstskolas Turība komandu.

LU komandas labā 18 punktus guva Kristaps Dārgais, bet 14 punktus iekrāja Klāvs Strazdiņš. Savukārt Turības rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Matīss Rudmiezis.

LU basketbolisti tādējādi atriebās Turībai par mēneša sākumā sagādāto zaudējumu ar 82:92.

Kopvērtējuma augšgalā tagad ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas VEF Rīga un Ventspils komandas.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība Barons kvartāls, kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas VEF Rīga un Ventspils, kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā VEF Rīga otro reizi pēc kārtas spēkojās ar Ventspils komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi