Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

BK Ventspils basketbolisti ar uzvaru sāk Baltijas līgas turnīru

Basketbola klubs Ventspils ar uzvaru sācis Baltijas Basketbola līgas jauno sezonu. Turnīra pirmajā spēlē ventspilnieki savā laukumā ar 74:64 (33:27) pārspēja BBL debitantus Prienu komandu Rūdupis no Lietuvas. Kā zināms, pagājušās nedēļas nogalē Aļģirda Braža trenētā komanda ierindojās 3.vietā BBL kausa izcīņā.

BK Ventspils pamatsastāvā kopā ar četriem leģionāriem (Meisons, Andersons, Kuzminsks, Štimacs) devās Jānis Strēlnieks. Spēles sākumā mājiniekiem manāmi piekliboja metienu precizitāte – pirmajā ceturtdaļā tikai pieci trāpījumi no 15. Lai gan šajā elementā arī pretinieki īpaši “nespīdēja”, pirmo ceturtdaļu viņi pabeidza savā labā (12:17).Izlīdzinājumu BK Ventspils izdevās panākt tikai 14.minūtē, bet pirmā puslaika izskaņā ar deviņiem punktiem pēc kārtas nodrošināt sešu punktu pārsvaru, atpūtā ejot.Otrā puslaika sākumā Rūdupis basketbolistiem ar diviem precīziem tālmetieniem pēc kārtas atkal uz brīdi atguva vadību (35:37). Tomēr, uzlabojot spēli aizsardzībā, ventiņiem sāka vairāk veikties arī uzbrukumā, un 28.minūtē pirmo reizi tika sasniegts 10 punktu pārsvars (52:42). Ceturtās ceturtdaļas laikā starpība saglabājās 7 – 13 punktu robežās.Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Rašads Andersons (18 punkti), Sauļus Kuzminsks (15) un Akselis Vairogs (13).Otrajā BBL trešdienas spēlē divu Tallinas klubu savstarpējā spēlē TTU/Kalev ar 87:81 uzvarēja Kalev/Cramo vienību.Ceturtdien Baltijas līgas pirmos mačus aizvadīs trīs pārējie Latvijas klubi – Liepājas lauvas savā laukumā uzņems Rūdupis basketbolistus, bet VEF Rīga uzņems BK Valmiera komandu.Bez jau minētajiem klubiem priekšsacīkšu turnīrā piedalīsies Lietuvas klubi Šiauliai, Ķēdaiņu Ņevežis un Viļņas Perlas, kā arī Tartu Rock no Igaunijas un Norčēpingas Dolphins no Zviedrijas. Sešas labākās komandas līdz ar Lietuvos rytas un Kauņas Žalgiri iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Baltijas Basketbola līga

BK Ventspils – Rūdupis 74:64 (12:17, 33:27, 57:49)

BK Ventspils: Meisons 4, Andersons 18 (6 atl., 3 piesp.), Štimacs 8 (7 atl.), Kuzminsks 13 (6 atl.), Gulbis 6, Bankevics 6, Vairogs 15, J.Strēlnieks 4

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi