Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

BK Ventspils sper solīti pretim ULEB Eiropas kausa izcīņai

BK Ventspils basketbolisti Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē otrdien savā laukumā, gūstot uzvaras grozu pēdējā sekundē, ar 75:74 (42:39) pārspēja Ukrainas klubu Azovmaš. Atbildes cīņa notiks pēc nedēļas Mariupolē.

Vētra: Komanda sāk izskatīties tā, kā mēs to gribētu redzēt

Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies otrajam nozīmīgākajam Eiropas klubu turnīram ULEB Eiropas kausa izcīņai, bet zaudētāji iegūs tiesības spēlēt mazāk prestižajā FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā.

Cīņu laukuma saimnieki sāka ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas un labu brīdi diezgan pārliecinoši nosargāja aptuveni šādu pārsvaru. Ne vienmēr precīzo aizsardzību kompensēja rezultativitāte uzbrukumā, kur īpaši izcēlās Džamars Jangs (10 punkti ceturtdaļā). 68 sekundes līdz pirmās ceturtdaļas beigām pēc Greja pustāla metiena pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru (25:15).

Pirmā puslaika vidū uz brīdi laukuma saimnieku spēle pajuka - jau divas minūtes pēc pārtraukuma no iepriekšējās starpības nekas nebija palicis pāri (25:25), bet drīz pēc tam pirmo reizi vadībā izvirzījās Azovmaš basketbolisti (29:31). Šajā brīdī BK Ventspils atmodās, atguva vadību un atpūtā devās ar plus trīs.

Otro puslaiku Gundara Vētras trenētie ventspilnieki sāka tikpat veiksmīgi, kā pirmo - 7:0, un atjaunots desmit punktu pārsvars. Šoreiz mājiniekiem izdevās izvairīties no "bedrēm", tomēr Ukrainas komanda starpību pamazām deldēja, bet divarpus minūtes līdz beigām atkal izvirzījās vadībā.

Pēdējā minūtē ventspilniekiem izdevās atspēlēt četru punktu deficītu, un pēdējā uzbrukuma pēdējā sekundē ar precīzu Janga trīspunktu metienu izcīnīt uzvaru. Tiesa, viena punkta pārsvars sola grūtu cīņu atbildes mačā.

Mača varonis Jangs guva 28 punktus, Jānis Strēlnieks un Bojans Bakičs - pa 12.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi