Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bostona neatspēlējas no 0-3: NBA finālu sasniedz pārsteidzošie Maiami Heat

Bostonas Celtics pirmdien savā laukumā nespēja kļūt par pirmo komandu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kas sērijā uzvarējusi pēc 0-3, finālā iekļūstot Maiami Heat.

Bostonas "Celtics" mājās ar 84:103 (15:22, 26:30, 25:24, 18:27) piekāpās Maiami "Heat", kura svinēja uzvaru sērijā ar 4-3.

Austrumu konferences fināla vērtīgākais spēlētājs Džimijs Batlers guva 28 punktus, kā arī sakrāja septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, bet Keilebs Mārtins guva 26 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, palīdzot ar astoto numuru izliktajai "Heat" komandai otro reizi četru sezonu laikā iekļūt NBA finālā. 12 punktus guva Bams Adebajo, izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas.

Gadu pēc zaudējuma septītajā spēlē "Celtics" Maiami vienība iekļuva finālā, kur stāsies pretī Rietumu konferences čempionei Denveras "Nuggets". "Heat" pēc Ņujorkas "Knicks" 1999.gadā ir otrā ar astoto numuru izsētā komanda, kura iekļuvusi finālā.

Pirmā spēle notiks ceturtdienas vakarā Denverā. Rietumos ar pirmo numuru izliktā "Nuggets" savu pretinieci gaida jau kopš 22.maija, kad sērijā ar 4-0 uzvarēja Losandželosas "Lakers". Denveras komanda pirmo reizi ir sasniegusi finālu.

"Mēs palikām kopā kā komanda, kā komanda runājām par to, ka dosimies laukumā un izbraukumā izcīnīsim uzvaru," sacīja Batlers. "Tomēr mēs neesam apmierināti. Mēs esam satraukti, esam priecīgi, taču mums ir jāuzvar vēl viena sērija."

Lai nokļūtu finālā, "Heat" komandai bija jāatgūstas pēc zaudējuma pirmajā "play-in" spēlē ar Atlantas "Hawks" un jāuzvar Čikāgas "Bulls" otrajā "play-in" spēlē. Fināliste ar 4-1 sērijā uzvarēja ar pirmo numuru izlikto Milvoki "Bucks" un ar 4-2 - ar piekto numuru izlikto "Knicks".

"Celtics" nekļuva par pirmo komandu 151 gadījumā, kad ir vinnējusi, nokļūstot sērijā zaudētājos ar 0-3.

Bostonas komandā Džeilens Brauns guva 19 punktus, kā arī sakrāja astoņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un astoņas kļūdas, no trīspunktu metienu līnijas trāpot tikai vienu no deviņiem metieniem.

Sestās spēles varonis Deriks Vaits guva 18 punktus, bet Džeisons Teitams sakrāja 14 punktus un 11 zem groziem izcīnītas bumbas. Viņš jau spēles sākumā sastiepa potīti, taču nospēlēja nepilnas 42 minūtes.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi