Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Bostonas Celtics sasniedz NBA finālu

Bostonas "Celtics" komanda pirmdien bez Kristapa Porziņģa sastāvā sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu, kurā tiksies ar latvieša savulaik pārstāvēto Dalasas "Mavericks" vai Minesotas "Timberwolves".

Austrumu konferences fināla ceturtajā spēlē "Celtics" viesos ar rezultātu 105:102 (29:27, 29:30, 22:26, 25:19) uzvarēja Indiānas "Pacers" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-0.

Līdz šim neviens Latvijas basketbolists nav spēlējis NBA finālā.

Porziņģis nav spēlējis kopš 30.aprīļa, kad pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" guva labās kājas ikra muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis desmit "play-off" mačus.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Džeilens Brauns, 26 punktus, 13 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Džeisons Teitams, bet 17 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Džrū Holidejam. Uzvaras grozu ar tālmetienu 45 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Deriks Vaits, kurš šajā mačā izcēlās ar 16 punktiem, piecām pārtvertām bumbām un trīs bloķētiem metieniem.

Brauns tika atzīts par Austrumu konferences finālsērijas vērtīgāko spēlētāju un saņēma "Celtics" leģendas Lerija Bērda vārdā nosaukto balvu.

"Pacers" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Endrū Nembhards, kura kontā bija arī desmit rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, bet 19 punktus un desmit bumbas zem groziem pievienoja Paskāls Siakams.

Bostonieši NBA finālu sasnieguši otro reizi pēdējos trīs gados.

"Celtics" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat", bet konferences pusfinālā ar 4-1 guva virsroku pār Klīvlendas "Cavaliers".

Rietumu konferences finālsērijā ar 3-0 vadībā ir "Mavericks".

Iepriekšējā sezonā Denveras "Nuggets" finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi