Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Brauns pamet Austrālijas izlases galvenā trenera amatu

Brets Brauns deviņus mēnešus pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm pametis Austrālijas vīriešu basketbola izlases trenera amatu.

Brauns Austrālijas izlases grožus pārņēma pērn novembrī, amatā nomainot latviešu izcelsmes speciālistu Andreju Lēmani. Viņa uzdevums bija sagatavot komandu Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas pārceltas uz 2021.gadu.

Brauns pirms diviem mēnešiem tika atbrīvots no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" galvenā trenera amata. Kā paudis treneris, ceļošanas ierobežojumu dēļ viņš nevar trenēt Austrālijas komandu, kā arī viņš vēlas restartēt savu karjeru.

Pašlaik 59 gadus vecais Brauns "76ers" komandu vadīja kopš 2013.gada. Pirms stāšanās pie "76ers" stūres 11 gadus strādāja Sanantonio "Spurs" treneru kolektīvā, trīs reizes kļūstot par NBA čempionu. Tāpat viņš karjeras laikā strādājis Austrālijas čempionātā un Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA).

Brauns Austrālijas izlasi iepriekš vadīja no 2009. līdz 2012.gadam, palīdzot tai sasniegt Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu. Austrālijas izlasē viņš strādāja arī no 1995. līdz 2003.gadam, kad bija trenera asistents.

Meiji pērn vēstīja, ka Lēmanis amatu atstāja, jo neesot spējis atrast kopīgu valodu ar NBA spēlētājiem Benu Simonsu, Džonehu Boldenu un Tonu Meikeru.

Austrālijas izlase pērnvasar Lēmaņa vadībā Pasaules kausa spēlē par bronzu ar 59:67 piekāpās Francijai. Tāpat austrāliešiem ne reizi nav izdevies iegūt olimpisko medaļu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi