Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Brazīlijas basketbolisti Pasaules kausā pieveic Kanādu; svētdien par ceturtdaļfinālu pret Latviju

Brazīlijas vīriešu basketbola izlase piektdien Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja uzvaru pār Kanādu. L grupā Latvija, Spānija, Kanāda un Brazīlija iekrājušas pa trim uzvarām, visām vienībām saglabājot cerības uz iekļūšanu pasaules astoņu labāko komandu skaitā.

Brazīlija svinēja uzvaru ar 69:65 (16:13, 11:24, 18:15, 24:13).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 19 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Brunu Kaboklu, Gi Santoss guva desmit punktus, bet Jago Santoss astoņiem punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas.

Kanādai ar 23 punktiem izcēlās Šejs Gildžess-Aleksandrs un ar 17 punktiem - Lugencs Dorts.

Brazīlija pēc Leonardu Meindla trīspunktu gājiena septītajā minūtē panāca 12:5 vadību, taču rezultāts drīz tika izlīdzināts, un Kanāda lielāko pārsvaru 52:40 panāca trešās ceturtdaļas nogalē pēc diviem precīziem Kellija Olinika soda metieniem.

Tomēr jau 33.minūtē pēc diviem precīziem Gi Santosa soda metieniem vadībā ar 53:52 atkal izvirzījās Brazīlija, līdz 60:60 rezultātam svārstoties abu komandu labā.

Pēc tam vadību ar Jago Santosa precīzu divpunktu metienu pārņēma Brazīlija, gūstot vēl četrus punktus pēc kārtas (66:60), un svinēja uzvaru.

Jau ziņots, ka L grupā Latvija Džakartā ar 74:69 pieveica Spāniju.

Katrai no četrām grupas komandām ir pa trim uzvarām, un Latvijas - Brazīlijas, kā arī Spānijas - Kanādas spēļu uzvarētāji svētdien pēdējā kārtā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Tā kā vietu secību grupā nosaka, ņemot vērā savstarpējās spēles, Latvijas uzvaras gadījumā pēdējā mačā ar Brazīliju Latvija ieņems pirmo vietu L grupā, ja Spānija pieveiks Kanādu, un otro vietu, ja uzvarēs Kanāda.

Latvijas valstsvienības zaudējuma gadījumā Latvijas izlase būs trešā, ja otrā mačā uzvarēs Kanāda, un ceturtā, ja uzvaru svinēs Spānija.

Ceturtdaļfinālā trešdien Manilā L grupas pirmā komanda tiksies ar K grupas otro vienību, bet otrā komanda - ar K grupas uzvarētāju.

K grupā pa četrām uzvarām ir Vācijai un Slovēnijai, kuru savstarpējā cīņā tiks noskaidrots grupas uzvarētājs un otrās vietas ieguvējs.

Jau ziņots, ka J grupā Lietuva ar 92:67 apspēlēja Grieķiju, bet ASV ar 85:73 uzvarēja Melnkalni, abām uzvarētājām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

K grupā Okinavā Slovēnija ar 91:80 pārspēja Austrāliju, un Vācija ar 100:73 pieveica Gruziju, abām uzvarētājām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Savukārt I grupā pēc Puertoriko uzvaras pār Dominikānas Republiku ar 102:97 un Itālijas basketbolistu panākuma ar 78:76 pār Serbiju katrai no četrām komandām ir pa trim uzvarām četros mačos, un pēdējās spēles uzvarētāji nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi