Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Butauts: Janičenoks apliecināja Dieva doto dāvanu gūt uzvaras

Ar precīzu metienu pēdējās sekundēs nodrošinot VEF Rīga svētdien panākumu VTB vienotās līgas spēlē Čehijā pret Nimburkas ČEZ, Kristaps Janičenoks apliecināja, ka viņam ir augstāko spēku dotas dāvanas izšķirt spēles likteni par labu savai komandai, Latvijas čempionu galvenais treneris Ramūns Butauts citēts komandas interneta vietnē vefriga.com.

Lēmums uzticēt pēdējo metienu Janičenokam nebija iepriekš izplānota darbība, un laukumā tāda izvērtās spēlētāju improvizācija, taču viņi labi zina, kam šādās situācijās uzticēt bumbu, teica Butauts. Treneris ir pārliecināts par Janičenoka līdera dotībām, ko komandas kapteinis apliecinājis arī iepriekš.

“Ne pirmo spēli mums viņš [Janičenoks] ir uzvarējis ar pēdējo metienu. Viņam ir Dieva dāvanas gūt komandai uzvaras,” gandarījumu par Janičenoka prasmi atrisināt sarežģītu situāciju pauda treneris.

VEF Rīga pēdējā ceturtdaļā izsēja lielāku pārsvaru, un Janičenoka kļūme pēdējā metienā varētu atlikt uzvarētāja noteikšanu uz pagarinājumu. Butauts atzina, ka VEF Rīga varbūt pārāk ātri noticēja panākumam un priekšlaicīgi nomierinājās, savukārt Čehijas komanda cēlās pēdējai cīņai, tādēļ pēdējās minūtes spēlē izvērtās saspringtas. Turklāt Latvijas kluba basketbolisti galotnē aizmetuši garām vairākus svarīgus soda metienus, kas būtu ļāvuši pie uzvaras nervus saudzējošākā veidā.

Butauts uzsvēra, ka komandas uzdevums kā allaž bija, pirmkārt, labi nospēlēt aizsardzībā un būt pārākiem cīņā par atlēkušajām bumbām.  ”Laba spēle aizsardzībā nekad nepieviļ, bet uzbrukumā var gadīties neveiksmīgas dienas. Uzvaras atslēga ir aizsardzība un atlēkušās bumbas,” sacīja treneris, kura vadītā komanda pretiniekus cīņā par atlēkušajām bumbām pārspēja.

Necilu spēli Čehijā aizvadīja Antans Kavaļausks, taču Butauts paskaidroja, ka Lietuvas basketbolistam vēl pirms spēles bija veselības problēmas, tādēļ spēlētājs nav varējis parādīt no viņa ierasti gaidīto sniegumu. Treneris uzsvēra, ka viņam nav ko Kavaļauskam pārmest, jo spēlētāju nomocījušas gremošanas trakta likstas.

Jau ziņots, ka VEF Rīga svētdien viesos ar 83:81 pieveica Čehijas čempionus Nimburkas ČEZ un turnīrā izcīnīja ceturto uzvaru sešās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi