Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čehijas komandai PK izcīņā nevarēs palīdzēt Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Veselijs

Aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Jans Veselijs augustā gaidāmajā Pasaules kausa (PK) izcīņā nevarēs palīdzēt savai izlasei, pirmdien paziņoja Čehijas basketbola federācija.

Veselijs nedosies palīgā Čehijas izlasei, jo viņš aizvadītās sezonas laikā, spēlējot Stambulas "Fenerbahce Beko" rindās, iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas jau janvārī reizi tika operēts. Līdz ar rehabilitācijas turpināšanu, Veselijs nevarēs palīdzēt savai komandai cīņā pret E apakšgrupas izlasēm - Turciju, Japānu un titulēto ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka maija vidū Stambulas kluba centra spēlētājs tika atzīts par ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju. Veselijs kļuva par pirmo čehu spēlētāju, kurš ticis pie šīs balvas.

29 gadus vecais čehs vidēji spēlē iekrāja 17,9 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs līgā. Viņš bija labākais komandā gūtajos punktos (12,5 - 14.vieta līga), atlēkušajās bumbās (4,9), pārtvertajās bumbās (1,3 - ceturtā vieta līgā) un bloķētajos metienos (0,6).

Stambulas komanda jau pēc 19 spēlēm kvalificējās izslēgšanas turnīram, šajos dueļos izcīnot 17 uzvaras un Veselijam izceļoties ar 22,1 efektivitātes koeficienta punktu. Janvārī viņam tika veikta ceļgala operācija, bet pēc nepilna mēneša viņš jau bija atpakaļ laukumā.

Tāpat Veselijs trešo reizi tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, kur nonāca arī viņa komandas biedrs Kosts Sluks, Brendons Deiviss (Kauņas "Žalgiris"), Niks Kalatess (Atēnu "Panathinaikos Opap") un Vils Klaibērns (Maskavas CSKA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi