Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Četru Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām zaudējumi FIBA Eiropas kausa pirmajās spēlēs

Latviešu basketbolisti Rolands Freimanis, Mārtiņš Provizors, Lauris Blaus un Dāvis Lejasmeiers trešdien neglāba savas komandas no zaudējumiem FIBA Eiropas kausa apakšgrupu sacensību pirmās kārtas spēlēs.

Rezultatīvi nospēlēja Freimanis, kurš atzīmējās ar 12 punktiem, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas Kalev ar 81:92 (21:23, 20:23, 23:18, 17:28) savā laukumā piekāpās Rišonlecijonas Maccabi Rand Media vienībai no Izraēlas.

Vēl divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Kalev izvirzījās vadībā ar 81:79, tomēr atlikušajā laikā punktus guva tikai viesi. Mača laikā rezultāts 15 reizes bija neizšķirts, bet 12 reizes mainījās vadība.

Freimanis laukumā aizvadīja 20 minūtes un vienu sekundi, šajā laikā trāpot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Latviešu uzbrucējs savāca četras bumbas zem groziem un pieļāva trīs kļūdas.

Laikā, kamēr latvietis atradās laukumā, Kalev komanda ielaida par 15 punktiem vairāk, nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs mačā.

Tāpat 12 punktus iemeta arī Provizors, bet viņa pārstāvētā Dublinas Hibernians komanda, kas ir sastādīta no Īrijas čempionāta labākajiem spēlētājiem, ar 60:96 (20:15, 9:25, 16:33, 15:23) izbraukumā kapitulēja Dānijas vienībai Orhūsas Bakken Bears.

Vēl otrās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 29:29, bet turpinājumā dāņu vienība veica izrāvienu 2:33.

28 gadus vecais Provizors, kurš nesen izmēģināja spēkus Latvijas regbija izlasē, nospēlēja 22 minūtes un sešas sekundes, realizējot sešus no desmit izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, četras kļūdas un divas piezīmes.

Vēl Zviedrijas čempionvienība Sēdertaljes Kings, ko pārstāv Lejasmeiers, ar 54:62 (17:13, 8:17, 13:10, 16:22) savā laukumā zaudēja Sombathejas Falco no Ungārijas.

Lejasmeiers nospēlēja 24 minūtes un 36 sekundes, tomēr šajā laikā guva tikai divus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu, bet netrāpot nevienu no diviem tālmetieniem. Vēl latvietis izcīnīja četras bumbas zem groziem, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

Savukārt laukumā neizgāja Lauris Blaus, kura pārstāvētā Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigzdes" ar 80:90 (22:14, 23:33, 24:15, 11:28) izbraukumā piekāpās Polijas vienībai Zgoželecas "PGE Turow".

Kā zināms, šīs abas komandas spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas vicečempioni "Ventspils", kas savā pirmajā mačā otrdien ar rezultātu 67:62 savā laukumā uzvarēja Slovēnijas vienību Domžales "Helios Suns", ko vada ventspilniekiem labi zināmais treneris Gašpers Okorns.

Vienīgo uzvaru guva Kristapa Valtera pārstāvētais Turcijas augstākās līgas klubs Ankaras "Turk Telekom", kas ar 93:71 (20:9, 27:27, 19:24, 17:11) savā laukumā pieveica Maķedonijas vienību Kumanovas "Kumanovo 2009". Tomēr Valters šosezon vēl nevienam mačam nav bijis pieteikts.

Jaunajā turnīrā piedalās 56 komandas no visas Eiropas, kas sadalītas divās konferencēs. Katrā konferencē izveidotas septiņas apakšgrupas ar četrām komandām, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katru grupu pirmo divu vietu ieguvējas un četras no 14 labākajām trešajām komandām iekļūs turnīra 1/16 finālā.

Sacensību finālčetrinieka turnīrs plānots 2016.gadā no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi