Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

CSKA šosezon neļaus Strēlniekam palīdzēt izlasei

Krievijas klubs Maskavas CSKA Jānim Strēlniekam februārī Melnkalnē gūtās traumas dēļ neļaus palīdzēt izlasei sezonas laikā paredzētajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, raidījumā Sporta Mikrofons atklāja basketbolists.

Strēlnieks februāra izskaņā Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā mačā pret Melnkalni guva kājas muskuļa plīsumu, kā rezultātā sezona viņam noslēdzās priekšlaicīgi. Tobrīd talsenieka pārstāvētās komandas Pirejas Olympiakos galvenais treneris Deivids Blats pēc Strēlnieka traumas nekautrējās veltīt kritiku nacionālajām izlasēm.

"Blats ar mani nerunāja kādas trīs nedēļas - ne labdien, ne uz redzēšanos. Bija ļoti interesantas attiecības, tāpēc nav brīnums, ka viņš mani negribēja uz nākamo sezonu," atklāja Strēlnieks.

Latviešu saspēles vadītājs karjeru turpinās ULEB Eirolīgas čempionē CSKA, kas sezonas laikā negrasās viņu laist uz spēlēm izlasē. Latvijai nākamā gada februārī paredzētas pirmās spēles 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

"Tieši dēļ februārī gūtajai traumai CSKA mani nelaidīs uz izlases spēlēm. Viņi uzreiz pateica, ka varu nesapņot. Viņi nevēlas, lai es braucu uz izlasi. Būs iespējas jaunajiem sevi pierādīt, mēs turēsim īkšķus par viņiem," teica Strēlnieks, pieļaujot iespēju, ka arī pārējās Eirolīgas komandas sezonas laikā nelaidīs latviešus uz izlasi.

No Eiropas basketbolistiem bez Strēlnieka CSKA rindās ir vairāki Krievijas izlases spēlētāji, vācietis Johanness Foigtmans, grieķis Kosta Kufoss un itālis Daniels Hekets.

Visticamāk, jau ceturtdien tiks apstiprināts Latvijas izlases jaunais galvenais treneris, uz šo amatu pretendējot Robertam Štelmaheram un turkam Oktajam Mahmuti.

"Nav sanācis kopā strādāt ar turku treneri, bet no spēlētājiem nekas labs nav dzirdēts. Savukārt ar Robi ir nedaudz strādāts izlasē, kur viņš bija asistents. Šajā gadījumā uzticētos latviešu trenerim, bet tas nav mans lēmums," komentēja Strēlnieks.

Strēlnieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Saspēles vadītājs karjeras laikā pārstāvējis arī Ventspils, Sanktpēterburgas Spartak, Kijevas Budiveļņik un Bambergas Brose komandas.

Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi