Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dairis Bertāns: Pirms spēles sev pateicu, ka turnīrs ir jāizbauda

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns pirms debijas Pasaules kausā sev pateicis, ka spēlēšana šajā turnīrā ir jāizbauda, neskatoties uz to, kādi būs rezultāti, sarunā ar žurnālistiem atklāja Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien debitēja Pasaules kausā un pirmajā mačā ar rezultātu 109:70 pārliecinoši uzvarēja Libānu.

"Bija apmēram tāda spēle, kādu mēs arī gaidījām. Bija brīži, kuros viņi bija bīstami, taču viņi atdeva ļoti daudz aizsardzībā. Ar ļoti labu komandas spēli un piespēlēm izmantojām viņu kļūdas," teica Bertāns.

"Pirms sākām spēli galvā saliku lielo bildi, kam ir iets cauri, un tagad esam šeit. Pats sev arī pirms tam pateicu, ka lai vai kā turnīrā ies, tas ir jāizbauda. Šodien tas noteikti izdevās," viņš piebilda.

Bertāns izcēla, ka no šī mača, gatavojoties nākamajiem, vajag saglabāt tādu pašu spēles stilu, kura viens no elementiem ir ātrs basketbols, kas ļauj uzbrukumā piedalīties visiem laukumā esošajiem spēlētājiem.

"Tieši tā arī jāturpina spēlēt neskatoties, kas ir pretinieks - jākustina bumba, jādod piespēles, visi jāiesaista uzbrukumā. Šobrīd mūsu komandā ir tā, ka jebkurš džeks varbūt tas, kurš iemetīs 20 punktus. Tādā ziņā esam diezgan bīstami," izcēla Bertāns.

Cīņā zem groziem pirmajā puslaikā pretiniekiem izdevās tikt pie deviņām bumbām uzbrukumā, kamēr otrajā puslaikā - tikai vienas. Bertāns skaidroja, ka libāniešiem izdevies veiksmīgi tikt pie atlēkušajām bumbām, jo cīnīties par tām devās arī perimetra spēlē

"Problēma bija tāda, ka mazie no trīspunktu līnijas skrēja iekšā un vāca atlēkušās bumbas. Tas bija nedaudz citādāks stils, jo pierasts, ka komandām viens vai divi mazie īsti neiet pēc atlēkušajām bumbām un iet atpakaļ aizsardzībā. Tas nedaudz paņem laiku, lai saprastu, kur viņi ir, un atbloķētu," stāstīja Bertāns.

"Fani arī noteikti palīdzēja spēlē. Ja godīgi, tad tas ir pārsteigums, ka tik tālu no Latvijas tik daudzi var atbraukt. Atmosfēra bija lieliska, un domāju, ka tas mums palīdzēs arī nākamajās spēlēs," norādīja spēlētājs.

Svētdien H apakšgrupas otrajā spēlē Latvija tiksies ar Franciju, bet otrdien - ar Kanādu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi