Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dāvis Bertāns: Ilgi neskatīsimies atpakaļ un fokusēsimies uz nākamo maču

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc uzvaras pār Libānu pirmajā Pasaules kausa mačā ilgi par to nedomās un sāks koncentrēties nākamajai spēlei pret Franciju, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases spēlētājs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien debitēja Pasaules kausā un pirmajā mačā ar rezultātu 109:70 pārliecinoši uzvarēja Libānu.

"Sajūtas ir lieliskas pēc uzvaras. Braucot uz turnīru, zinājām, ka šī spēle pret Libānu būs obligāti jāuzvar, lai mums vispār būtu kaut kādas cerības. Tas darbs tagad ir padarīts, bet domāju, ka uz to ilgi vairs neskatīsimies atpakaļ un sāksim fokusēties uz nākamo spēli," izcēla Bertāns.

"Tas bija labs sākums, lai sajustu ritmu un dabūtu pozitīvo sajūtu lielākajai daļai spēlētāju uz metieniem, kas mums ir ļoti svarīgi. Bija ļoti daudz brīvu metienu, kuri bija jārealizē, un to mēs arī izdarījām," turpināja basketbolists.

Latvijas basketbolisti šajā mačā kopumā realizēja 18 no 35 tālmetieniem, no kuriem sešus grozā meta Dairis Bertāns, kamēr trīs reizes no tālmetienu līnijas precīzs bija Dāvis Bertāns.

"Tie, kas sedza mani, vaktēja trīspunktu līniju nedaudz vairāk. Šķiet, ka sarunās ar žurnālistiem viņi nepazina īsti mūsu spēlētājus un nebija arī paskatījušies, kā Dairis met," skaidroja Bertāns.

Savukārt cīņā zem groziem pirmajā puslaikā pretiniekiem izdevās tikt pie deviņām bumbām uzbrukumā, kamēr otrajā puslaikā - tikai vienas. Bertāns norādīja, ka Latvijai trešajā un ceturtajā ceturtdaļā izdevies veiksmīgāk izcīnīt atlēkušās bumbas pie sava groza, neļaujot pie tām tikt Libānas basketbolistiem.

"Tās problēmas bija tieši mazajiem spēlētājiem, bet to mēs izlabojām otrajā puslaikā. Viņu mazie spēlētāji ļoti gāja zem groza pakaļ atlēkušajām bumbām. Normālā situācijā ļoti reti tā notiek un vajadzēja nedaudz vairāk pievērst tam uzmanību. Pēc tam otrajā puslaikā tādu situāciju vairs nebija," skaidroja basketbolists.

Svētdien H apakšgrupas otrajā spēlē Latvija tiksies ar Franciju, bet otrdien - ar Kanādu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi