Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dāvis Bertāns: Tā ir lielākā uzvara Latvijas basketbolā kopš 1935.gada

Latvijas vīriešu basketbola izlase, pārspējot Pasaules kausā Franciju, tikusi pie lielākā panākuma Latvijas basketbolā kopš 1935.gada, kad Latvija triumfēja Eiropas čempionātā, preses konferencē teica Latvijas izlases spēlētājs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvija otrajā H apakšgrupas spēlē ar rezultātu 88:86 pārspēja Franciju un iekļuva starp labākajām 16 komandām Pasaules kausā. Tāpat Latvija nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

"Tā ir lielākā Latvijas uzvara kopš 1935.gada, un tā ir neaprakstāma sajūta redzēt tribīnēs tik daudzus Latvijas fanus, kuri ir mērojuši šo garo ceļu, un tikt pie šāda panākuma pār vienu no pasaules labākajām komandām, kā arī justies tā, it kā mēs spēlētu mājās," pēc mača teica Bertāns.

Latvijas basketbolisti izvirzījās vadībā tikai brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas tikai 37 sekundes. Bertāns norādīja, ka Latvija visa mača garumā izrādījusi atzīstamu pretestību, tāpēc nevar izcelt tikai spēles pēdējo minūti.

"Trešajā ceturtdaļā vienā brīdī mums bija -11 un, iespējams, daudzas komandas šādā brīdī nolaistu galvu, zinot, ka pretinieki uz papīra ir daudz labāki un spēcīgāki. Mums palīdzēja atbalstītāji, kas dzina uz priekšu, zinājām, ka mums vajag saglabāt pēc iespējas mazāku starpību un vajag tikai vienu iespēju. Iespēja nāca 37 sekundes līdz spēles beigām," skaidroja basketbolists.

Nozīmīgs brīdis mačā bija, kad Francijas spēlētājs Nando de Kolo pameta laukumu pēc otrās tehniskās piezīmes. Bertāns atklāja, ka, gatavojoties mačam, Latvijas izlase pievērsusi uzmanību tam, kā Francija spēlē pret agresīviem pretiniekiem.

"Francūži paši grib spēlēt agresīvu basketbolu, bet ne tik labi tiek galā, kad pretinieki ir tikpat agresīvi vai agresīvāki. Nervi nedaudz neizturēja, un es pats zinu, kā ir tādās situācijās. Tas ir labs spēles mirklis, kuru izmantojām, lai pārņemtu iniciatīvu un varētu pietuvoties, kas arī deva iespēju beigās izcīnīt uzvaru," secināja Bertāns.

Tāpat viņš neslēpa, ka arī pēdējā apakšgrupas spēlē, kas paredzēta otrdien pret Kanādu, Latvijas mērķis būs gūt panākumu.

"Esam pirmo reizi šeit un neatbraucām vienkārši piedalīties, bet lai cīnītos par uzvaru katrā spēlē un joprojām tā domājam. Vēl nekas nav beidzies. Jo vairāk uzvaras varam tagad izcīnīt, jo labākas izredzes mums būs tikt tālāk un paveikt vēl ko lielāku," izcēla spēlētājs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi