Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dienvidsudānas basketbolisti nodrošina dalību olimpisko spēļu turnīrā

Dienvidsudānas vīriešu basketbola izlase svētdien Pasaules kausa finālturnīra otrā sešpadsmitnieka mačā nodrošināja dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.

Dienvidsudāna Filipīnās M apakšgrupā ar rezultātu 101:78 (30:16, 23:23, 20:18, 28:21) guva virsroku pār Angolu un meistarsacīkstes noslēgs kā labākā Āfrikas komanda, tādējādi iegūstot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Uzvarētājiem Kārliks Džounss izcēlās ar 26 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, kā arī septiņām atlēkušajām bumbām, Venjenam Gabrielam bija 15 punkti un desmit bumbas zem groziem, bet 17 punktus iemeta Nuni Omots. Angolai 21 punktu guva Šilde Dundāu, desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Žilsonam Bangu, bet 12 punktus guva Silviu de Souza.

M apakšgrupā Dienvidsudāna uzvarēja trīs no piecām spēlēm, pa panākuma četrās un piecās cīņās guvušas Ķīna un Angola, bet visās četrās spēlēs zaudējušas Filipīnas.

Tikmēr Somija nodrošināja dalību olimpisko spēļu kvalifikācijā, O apakšgrupas otrajā spēlē Okinavā ar rezultātu 90:75 (13:17, 35:18, 19:27, 23:13) pārspējot Venecuēlu.

Lauri Markanens finālturnīru noslēdza ar 32 gūtiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet pa 11 punktiem guva Sasu Salins un Eliass Valtonens. Venecuēliešiem 17 punktus guva Pedro Kurio, 14 punktus pievienoja Hosē Materans un 11 guva Harli Soho.

O apakšgrupā pa divām uzvarām četrās un piecās spēlēs ir Japānai un Somijai, vienu panākumu četrās cīņās guvusi Kaboverde, bet visos piecos dueļos zaudēja Venecuēla.

N apakšgrupā Filipīnās Jaunzēlande ar 88:86 (22:25, 25:10, 21:26, 20:25) uzvarēja Ēģipti.

Jaunzēlandiešiem pa 27 punktiem guva Fins Delanijs un Izaija Le'afa, bet 14 punkti bija Īzakam Fotu. Ēģiptei 19 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Ehabs Amins, tāpat 19 punkti bija Amram el-Gendī, bet 16 punktus iemeta un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Anass Mahmuds.

N apakšgrupā piecās spēlēs divas uzvaras izcīnīja Jaunzēlande un Ēģipte, četrās cīņās viens panākums ir Meksikai, kamēr Jordānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Tikmēr Džakartā P apakšgrupas mačā Latvijai pirmajā posmā zaudējusī Francija finālturnīru noslēdza ar uzvaru 87:77 (25:21, 15:20, 22:20, 25:16) pār Kotdivuāru. Francijai kā olimpisko spēļu saimniecei jau ir garantēta vieta Olimpiādes turnīrā.

Francijas izlasē rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Izaja Kordinjē, kurš tikai pēc Franka Nilikinā traumas tika iekļauts valstsvienības sastāvā Pasaules kausa finālturnīrā. Rūdijs Gobērs pievienoja 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Silvēnam Fransisko, bet 13 punktus guva Nando de Kolo.

Kotdivuārai 18 punktus guva Nisre Zuzua, 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Solo Diabatē, tāpat 13 punktus guva Vafesa Fofanā.

P apakšgrupā pirmā ar trīs uzvarām piecās spēlēs ir Francijai, pa panākuma četros un piecos mačos guvušas Libāna un Kotdivuāra, kamēr Irāna zaudējusi visās četrās spēlēs.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi