Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Džeimss priecājas: Cavaliers izdevies satriekt kritiķus

Klīvlendas Cavaliers komanda spēja satriekt kritiķus un šķietami bezcerīgā situācijā triumfēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, pēc titula izcīnīšanas sacīja vienības līderis Lebrons Džeimss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Cavaliers svētdien NBA finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē ar 3:89 (23:22, 19:27, 33:27, 18:13) izbraukumā pārspēja iepriekšējās sezonas čempionus Goldensteitas Warriors, sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar 4-3.

"Atgriežos mājās ar izpildītu uzdevumu. Nevaru vien sagaidīt, kad sēdīšos lidmašīnā un, turot rokās čempiona trofeju, satikšos ar mūsu līdzjutējiem. Klīvlenda, šis panākums ir veltīts tev," pauda Džeimss, kurš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. "Šī uzvara ir kas īpašs. Centos saglabāt pozitīvu attieksmi. Nezinu, kādēļ mums vajadzēja izvēlēties to grūtāko ceļu un atspēlēties sērijā no 1-3, taču spējām satriekt kritiķus. Mūsu fani to ir pelnījuši."

Cavaliers kļuvusi par pirmo komandu NBA vēsturē, kas finālsērijā spējusi atspēlēties no 1-3 deficīta un kļūt par čempioniem. Klīvlenda kļuvusi arī tikai par ceturto komandu, kas NBA finālsērijas septīto spēli spējusi uzvarēt viesos. Tikmēr Warriors sezonu noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas - tik garu neveiksmju sēriju vienība nebija piedzīvojusi kopš 2013.gada.

Džeimss sērijas septiņās spēlēs vidēji iemeta 29,7 punktus, izcīnīja 11,3 atlēkušās bumbas un veica 8,7 rezultatīvas piespēles.

"Šobrīd ir sāpīgi, tomēr esmu lepns par ikvienu basketbolistu, kurš šosezon nāca laukumā mūsu komandas sastāvā. Cerams, mums nākotnē vēl būs daudz iespēju cīnīties par NBA čempionu titulu," izteicās iepriekšējo divu gadu regulārā čempionāta vērtīgākais basketbolists Stīvens Karijs. "Izšķirošajā mačā neizdarīju pietiekami daudz, lai palīdzētu saviem komandas biedriem. Tas mani vēl ilgi neliks mierā."

"Šādi zaudējumi ir smagi - it sevišķi, ja esi bijis sērijas vadībā ar 3-1. Kādu laiku no tā nevarēšu atgūties," tikmēr sacīja viens no Warriors līderiem Dreimonds Grīns.

Pērn finālsērijā Warriors apspēlēja Cavaliers sešās spēlēs un Goldensteitas vienība ieguva savu pirmo NBA čempiones titulu četrdesmit gadu laikā.

"Tagad mums būs pašiem sava parāde. Nosvinēsim šo panākumu, kā Klīvlendā pieklājas. Neviens neticēja, ka mēs ko tādu paveiksim, kad atradāmies iedzinējos sērijā ar 1-3," tikmēr izteicās vēl viens Cavaliers līderis Kairijs Ērvins.

Klīvlendas klubs NBA čempionātā līdz šim nekad nebija uzvarējis, bet iepriekšējais ievērības cienīgais tituls kādai no šīs pilsētas sporta komandām bija 1964.gadā, kad Browns izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

Warriors šosezon regulārajā čempionātā laboja līgas rekordu, izcīnot 73 uzvaras 82 mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi