Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

EČ basketbolā sievietēm: Spānija sagrauj slovākietes, pie svarīgām uzvarām tiek Zviedrija un Turcija

Pie graujošas uzvaras Francijā notiekošā Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm otrā posma spēlē ceturtdien tika Spānijas izlase, kas ar 80:44 (22:9, 22:13, 16:10, 20:12) pārspēja Slovākiju.

Šī ir otra pārliecinošākā uzvara šajā Eiropas čempionātā. Pie graujošāka panākuma tikusi tikai mājiniece Francija, kas pirmā posma mačā ar 76:32 uzvarēja Serbiju.

Pie punktiem šajā cīņā tika 11 no 12 Spānijas izlases basketbolistēm, bet rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Sančo Litla. Tikmēr Slovākijas vienības labā 11 punktus guva Klaudija Lukačovičova.

Citā E apakšgrupas pirmās kārtas mačā pie svarīgas uzvaras tika Zviedrijas izlase, kas ar 69:58 (22:15, 16:16, 10:13, 21:14) pārspēja Melnkalni.

Ar 21 punktu Zviedrijas izlasē rezultatīvākā bija Frīda Eldebrinka, bet Iva Perovanoviča zaudētāju rindās izcēlās ar 14 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

Tāpat pie uzvaras tika cita apakšgrupas līdervienība Turcija, kas pārliecinoši ar 66:46 (20:16, 14:13, 17:2, 15:15) pārspēja Itāliju, ļaujot sāncensēm trešajā ceturtdaļā desmit minūšu laikā gūt vien divus punktus.

Desmit punktus uzvarētāju labā guva Jasemina Dalgalara, bet pie punktiem tika 11 no 12 Turcijas vienības spēlētājām. Savukārt Itālijas vienības rindās ar 11 punktiem izcēlās Džiordžia Sotana.

Līdzi ņemot rezultātus no pirmā posma mačiem, E apakšgrupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir Spānijas un Turcijas kontā, pa vienai uzvarai ir Melnkalnei, Zviedrijai un Itālijai, bet Slovākija cīnās bez panākumiem.

Tikmēr F grupā pirmo vietu ar trim uzvarām ieņem Francija, divas uzvaras ir Baltkrievijai un Čehijai, Lielbritānija un Serbija tikušas pie vienas uzvaras, bet bez panākumiem cīnās Horvātija.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmā posma C apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju, Lielbritāniju un Serbiju, noslēdzot dalību sacensībās jau pēc trim spēlēm.

Pirmo posmu bez Latvijas, Ukrainas un Lietuvas nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentās Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tiekas Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Oršī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi