Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Eiropā bez garantijām

Ieilgušajā cīņā par priekšroku Eiropas basketbola klubu turnīru hierarhijā Starptautiskā Basketbola savienība (FIBA) metusi nopietnu izaicinājuma cimdu Eiropas klubu savienībai (ULEB), kuras pārraudzībā ir kontinenta prestižākais turnīrs Eirolīga. Tiesa, Latvijas vadošo klubu pārstāvji bažījas par mūsu valstij atvēlēto lomu jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgas projektā, kura pašreizējā redakcijā latviešiem draud iestrēgšana ar vienu dalībnieku Eiropas trešā līmeņa sacensībās.

"Mums tik bēdīgs piedāvājums no Eirokausa organizētājiem vēl nav bijis," atzina Mārtiņš Lauva, kurš pārstāvēja VEF Rīga jaunā turnīra prezentācijā Minhenē.

FIBA Čempionu līgas rīkošanai esot piesaistījusi 500 miljonu eiro finansējumu un radījusi Eirolīgas līmeņa klubiem vilinošu sacensību formātu. Laikā, kad ULEB Eirolīgu veido kā sava veida slēgto klubiņu tikai pašām bagātākajām Eiropas komandām, jaunizveidotais turnīrs var kļūt par nopietnu atsvaru pārējiem. "Vēl notiek cīņa starp Eirolīgu un FIBA par klubiem, kuri piedalīsies. Šobrīd jau neko nevar garantēt, taču ir baumas, ka Turcijas un Itālijas klubi varētu Eirolīgā nestartēt," situāciju raksturo BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. Lielā mērā no šīm cīņām ir atkarīga arī Latvijas vieta Čempionu līgas pamatturnīrā, jo pašlaik Francijai, Vācijai un Adrijas līgai papildu vieta pienāksies vien tad, ja šo valstu klubi nestartēs Eirolīgā.

Noprotams, ka Latvija ir pirmā rindā uz garantētu vietu pamatturnīrā, ja kāda no šīm pozīcijām atbrīvojas. Jāņem vērā, ka valstīm, kurām ir garantēta vieta pamatturnīrā, pienāksies vēl viena kvota kvalifikācijas sacensībās. "Mutiskajās sarunās viss tika pasniegts ļoti rožaini. Sak, džeki, nesatraucieties! - būs jums garantēta vieta pamatturnīrā! Tajā pašā laikā Beļģijai un Čehijai tādas ir jau šobrīd, bet mēs esam vienā līmenī, piemēram, ar Lielbritāniju," sarunā ar Dienu uzsvēra Lauva.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi