Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FIBA piespriedusi ievērojamas diskvalifikācijas skandalozā Filipīnu-Austrālijas mača kautiņa vaininiekiem

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) piespriedusi ievērojamas diskvalifikācijas skandalozā Filipīnu un Austrālijas izlašu maču kautiņa vaininiekiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē starp Austrālijas un Filipīnu basketbola izlasēm šī mēneša ievadā notika pamatīgs kautiņš.

Tagad FIBA izsludinājusi diskvalifikācijas kautiņā iesaistītajiem basketbolistiem. Sodus saņēmuši kopumā 13 spēlētāji - desmit no Filipīnu izlases un trīs no Austrālijas.

Vislielāko sodu saņēmis Filipīnu izlases basketbolists Kelvins Abueva, kuram būs jāizlaiž nākamie seši komandas mači. Kopumā četri basketbolisti saņēmuši piecu maču diskvalifikācijas, kā arī vairāki sodīti ar trīs spēļu izlaišanu.

FIBA piespriedusi naudas sodus arī abu valstu federācijām, turklāt konkrētā mača tiesneši tuvāko gadu nevarēs tiesāt starptautiskas spēles.

Abu vienību duelis 2.jūlijā norisinājās Filipīnās, kad trešajā ceturtdaļā, rezultātam esot 79:48 par labu Austrālijai, starp abu komandu basketbolistiem izcēlās pamatīgs kautiņš. Pēc dūru vicināšanas tiesneši no spēles nolēma padzīt 13 spēlētājus - četrus austrāliešus un deviņus filipīniešus.

Mačs tika atsākts, Austrālijai laukumā esot vairākumā, jo tā piecatā spēlēja pret trim filipīniešiem. Tiesa, pēc dažām minūtēm vēl divi Filipīnu basketbolisti tika pie piezīmju normas, kā rezultātā laukumā palika tikai viens filipīnietis un mačs tika apturēts, austrāliešiem gūstot uzvaru ar 89:53.

Austrālijas un Filipīnu basketbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas pirmo posmu noslēdza ar attiecīgi piecām un četrām uzvarām sešās spēlēs, abām iekļūstot nākamajā posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi