Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Ghetto Kings of Air konkursā Grīziņkalnā Dārgais dala uzvaru ar Dipuī

“Ghetto Games” desmitās sezonas līdz šim iespaidīgākajā pasākumā – “Slam dunk” konkursā “Ghetto Kings of Air” sadarbībā ar “Samsung Galaxy S9” - pirmo reizi vēsturē tika kronēti divi uzvarētāji – latvietis Kristaps Dārgais un francūzis Gajs Dipuī, kuri uz pusēm sadalīja pirmajām divām vietām paredzēto balvu fondu 5000 eiro apmērā.

Otrdienas, 10. jūlija vakarā Rīgā, Grīziņkalna jaunuzceltajā Kolizejā cīņā par “Ghetto Kings of Air” čempiona titulu devās deviņi atlēti no astoņām valstīm: Gajs Dipuī (Francija), Džastins Dārlingtons (Kanāda), Džonatans Klārks (ASV), Vadims Poddubčenko (Ukraina), Ģedimints Žitlinsks (Lietuva), Pjotrs Grabovskis (Polija), Jurijs Smeļcovs (Krievija) un divi Latvijas pārstāvji – Kristaps Dārgais un Renārs Bulduris.

Divu kvalifikācijas kārtu slieksni pārvarēja trīs no “dankeriem” – Dārgais, Dipuī un Klārks. Katram no atlētiem bija iespēja izpildīt pa diviem bumbas triecieniem grozā no augšas, fināla vietu sadalījuma noteikšanā izmantojot labāko no tiem.

“Ghetto Kings of Air” žūrija – Jānis Blūms, Aigars Šķēle, Dairis Bertāns, Igors Miglinieks, Aigars Zeidaks – pirmo reizi maksimālās atzīmes (13 punkti) piešķīra Dārgajam. Dipuī izdevās atbildēt ar efektīgu un sarežģītu “danku” pāri motociklam, arī saņemot piecus trīspadsmitniekus. Klārks mēģināja pārsteigt visus ar bumbas triecienu grozā no augšas, pirms tam divas (!) reizes izlaižot bumbu caur kājām. Tikai nedaudz pietrūka līdz sekmīgam rezultātam, taču amerikānim nācās samierināties ar trešo vietu.

Fināla pārspēlē Dārgais realizēja līdz šim maz apgūto “danku”, bet Dipuī izdevās atbildēt ar triku, kas viņam atnesa uzvaru iepriekšējās nedēļas nogalē Parīzē notikušajā “Quai 54” konkursā. Žūrija abus “dankerus” novērtēja ar maksimālajām atzīmēm, piešķirot divas pirmās vietas.

“Ja man vajadzētu nosaukt pasaules trīs labākos “dankerus”, tad noteikti minētu Gaju Dipuī. Grīziņkalnā esmu “nospēlējis” ar viņu neizšķirti,” komentē Kristaps Dārgais. “Atmiņā noteikti paliks tās milzīgās emocijas, kuras finālistus pārņēma pēc sekmīgi izdarītajiem mēģinājumiem. Visi mēģināja parādīt savas maksimālās iespējas. Arī man izdevās realizēt “danku”, kuru tikai reizi biju īstenojis treniņā,” saka K. Dārgais.

“Pirmo vietu man nodrošināja “danks”, kurā vispirms iemetu tālmetienu, bet pēc tam caur tīkliņu izkritušo bumbu triecu atpakaļ grozā. Pirmo reizi sacensībās to paveicu pirms dažām dienām Parīzē, bet tagad – Rīgā,” augstu konkurenci raksturoja Gajs Dipuī.

“Ghetto Kings of Air” plašu vispasaules atpazīstamību ir izpelnījies ar pēc pasākuma video materiāliem un atsauksmēm sociālajos tīklos. Šis gads slam-dunk konkursu vēsturē ieies ne tikai ar izcilu danku šovu, bet arī ar pēc pasākuma video atskatu, kurš šajā gadā tika filmēts ar telefonu “Samsung Galaxy S9”. “Mūsdienās ikvienam ir telefons, ar kuru tiek veidoti video materiāli, ziņu sižeti” stāsta “Ghetto Kings fo Air” video producents Rolands Rekke. “Attīstoties mūsdienu tehnoloģijām, mēs esam gatavi video revolūcijai – pirmo reizi šīs nozares ietvaros, izveidot dokumentālu video atskatu, kas ir filmēts ar telefonu, nodrošinot līdzīgu kvalitāti, kā tās būtu filmēts ar profesionālu video tehniku”.

“Ghetto Kings of Air” 2018. gada vietu sadalījums: 1. vieta Kristaps Dārgais (Latvija) un Gajs Dipuī (Francija), 3. vieta Džonatans Klārks (ASV), 4. vieta Renārs Bulduris (Latvija), 5. vieta Pjotrs Grabovskis (Polija), 6. vieta Vadims Poddubčenko (Ukraina), 7. vieta Džastins Dārlingtons (Kanāda), 8. vieta Ģedimins Žitlinsks (Lietuva), 9. vieta Jurijs Smeļcovs (Krievija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi