Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: VEF Rīga FIBA Čempionu līgā debitē ar uzvaru

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien ar uzvaru debitēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīrā.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 80:74 (20:23, 20:19, 21:16, 19:16) pārspēja Melnkalnes klubu Baras "Mornar", kas tika uzskatīts par šī dueļa favorītu.

Latvijas komandā ar 21 punktu, septiņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lesters Medfords, pa 13 punktiem guva Rons Karijs un Kristijans Krajina, desmit punkti bija Artūram Kurucam, bet ar 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Roberts Freimanis.

Viesiem pa 18 punktiem guva Milko Bjelica un Džeikobs Palens, bet pazīstamais Dereks Nīdhems samierinājās ar astoņiem punktiem.

Mačs sākās ar Artūra Kuruca enerģisko spēli, kas palīdzēja turēties līdzi rezultātā, bet pirmās ceturtdaļas beigās viesi panāca piecu punktu pārsvaru. To gan Aleksandrs Madsens ar tālmetienu un Rons Karijs ar bumbas triecienu grozā no augšas sadeldēja, bet ceturkšņa beigās Džeikobs Pulens atbildēja ar tālmetienu - 23:20 "Mornar" labā.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" basketbolisti nonāca iedzinējos ar astoņiem punktiem, taču spēles nogriežņa otrajā pusē atspēlējās un divas reizes pietuvojās līdz viena punkta deficītam. Puslaiks minimāli zaudēts ar 40:42.

Otrā puslaika sākumā Kristijans Krajina izlīdzināja rezultātu, bet ceturkšņa turpinājumā Lesters Medfords ar metienu pāri sedzēja rokām izvirzīja "vefiešus" vadībā - 47:45. Viesi rezultātu izlīdzināja viena divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām un vēlāk vēlreiz panāca neizšķirtu, taču pēdējais vārds šajā desmitminūtē piederēja Medfordam - 61:58.

Pēc Jāņa Blūma sekmīgā caurgājiena un Krajinas veiksmīgās spēles zem groza laukuma saimnieki ceturtā ceturtdaļa sākumā iekrāja jau septiņu punktu pārsvaru. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Roberts Freimanis panāca astoņu punktu pārsvaru mājiniekiem, taču nākamo divu minūšu laikā viesi piecus punktus atspēlēja.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 50 sekundes, viesi izlīdzināja rezultātu, taču Medfords ar trīspunktu gājienu panāca 77:74. Turpretī "Mornar" savu uzbrukumu neizmantoja. Nepilnas 16 sekundes pirms finālsvilpes uz soda metienu līnijas stājās Blūms, kurš bija nekļūdīgs - jau 79:74 "VEF Rīga" labā. Latvijas čempioni pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar 80:74.

Latvijas čempione "VEF Rīga" C apakšgrupā ir kopā ar Vācijas komandu Bambergas "Brose", Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, "Gaziantep" no Turcijas, "Peristeri" no Grieķijas un Nimburkas ČEZ no Čehijas, kā arī ar kvalifikāciju pārvarējušo "Ņižņij Novgorod" no Krievijas un Baras "Mornar" no Melnkalnes.

"VEF Rīga" teicami iesākusi "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu, svinot uzvaras visās četrās spēlēs un nostājoties turnīra tabulas galvgalī. Tikmēr "Mornar" bez zaudējumiem cīnās Adrijas Basketbola līgā. Pirmajā mačā viesos ar 92:88 pieveikta Zagrebas "Cibona", bet otrajā, kas notika 12.oktobrī, savā laukumā ar 92:78 pārspēta Aleksandrovacas "Igokea" no Serbijas.

"VEF Rīga" komandai šosezon visticamāk vairs nevarēs palīdzēt Oskars Hlebovickis, kuram ir pārrautas krusteniskās saites.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitēs. Baras "Mornar" basketbolisti piedalīsies otrreiz pēc 2016./2017. gada sezonas, kurā viņi nesasniedza izslēgšanas mačus.

Līdz šim Melnkalnes klubs šajā turnīrā ir uzvarējis tikai vienu no septiņām spēlēm viesos. No sešiem zaudējumiem četri bijuši lielāki par 18 punktiem. Izbraukumā "Mornar" basketbolisti ne reizi nav pārvarējuši 75 gūto punktu robežu, vidēji mačā gūstot 62,6 punktus.

"VEF Rīga" sastāvā ir desmit spēles turnīrā Bonnas "Telekom Baskets" sastāvā 2017./18.gada sezonā aizvadījušais Rons Karijs, spēlējot vidēji 19 minūtes mačā, kuru laikā viņš nekad nav guvis ar diviem cipariem rakstāmu skaitli, vidēji spēlē gūstot 5,1 punktu. Turklāt viņa palikšana komandā ir ar jautājuma zīmi.

Jau ziņots, ka Latvijas vicečempione "Ventspils" kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā divu spēļu summā piekāpās Ungārijas čempionei Sombathejas "Falco" ar 124:148.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Viktors Iļjins, Verners Kohs un Roberts Stumbris, kā arī amerikāņu basketbolisti Rons Karijs un Lesters Medfords, soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi