Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FOTO: VEF Rīga pret Ventspili neglābj pat Robinsona 38 punkti

Trešdien Bauskā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) vadošo komandu Ventspils un _VEF Rīga _šīs sezonas pirmajā savstarpējā duelī ar 90:85 (22:29, 19:18, 26:21, 23:17) pārāki bija ventspilnieki.

VEF Rīga no zaudējuma neglāba pat līdera Džeralda Robinsona gūtie 38 punkti, vēl 18 pievienojot Ronaldam Zaķim, kamēr ventspilniekiem 16 punkti Hārvejam Grantam, bet 14 - Kristapam Janičenokam.

Spēli nedaudz labāk iesāka ventspilnieki, gūstot pirmos piecus punktus, tomēr drīz vien uz tablo bija neizšķirts 7:7, bet vēl brīdi vēlāk pirmo reizi mačā vadībā jau vefieši. Turpinājumā pirmajā ceturtdaļā spēle ritēja ar nelielu rīdzinieku pārsvaru, kuri pēdējās divās minūtēs panāca +6 (26:19), pirmās 10 minūtes noslēdzot ar 29:22 savā labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā vēl četrus punktus VEF pārsvaram pievienoja veiksmīgi spēlējošais eks-ventspilnieks Zaķis (33:22). Ceturtdaļas turpinājumā Ventspils pēc vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem spēja pietuvoties līdz 35:40, bet puslaiku noslēdza ar -6 (41:47). Puslaika pašā izskaņā ar ļoti efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas izcēlās VEF Rīga līderis Robinsons, bet kopumā pirmajā puslaikā ventiņi tā arī netrada zāles pret sāncenšu slam dunk - kopumā tādi bija veseli pieci.

Otro puslaiku ventspilnieki sāka ar četriem punktiem pēc kārtas (45:47), bet Mareks Mejeris nekavējoties atbildēja ar trejaci rīdziniekiem. Arī turpinājumā spēle ritēja ārkārtīgi līdzīgi, līdz ceturtdaļas vidum komandām regulāri apmainoties rezultatīviem uzbrukumiem. Tikmēr četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām ventiņi jau pārņēma vadību ar 57:56. Atlikušajā laikā kurzemnieki panāca pat +6 (65:59), bet neapturamais Robinsons vefiešiem ātri realzēja trīs tālmetienus pēc kārtas, ļaujot pirms izšķirošajām 10 minūtēm saglabāt vadību ar 68:67.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar Janičenoka trejaci un atkal vadībā kurzemnieki, turpinājumā tablo vairākas reizes vēstot neizšķirtu (70:70, 74:74). Ceturtdaļas izskaņu gan krietni sekmīgāk aizvadīja ventspilnieki, svarīgā brīdī panākot 82:78, tad arī 86:81 un uzvarēja visā svarīgajā mačā ar 90:85.

Šī bija VEF Rīga komandas vienīgā šosezon LBL regulārajā sezonā plānotā mājas spēle, un tā risinājās Bauskā, jo valsts vicečempioni arī šosezon LBL mājas spēles neaizvada Rīgā, bet gan valsts reģionos. Zīmīgi, ka Bauska ir VEF Rīga galvenā trenera Nikolaja Mazura dzimtā pilsēta.

Uzvaras gadījumā VEF Rīga būtu pakāpusies uz pirmo vietu LBL kopvērtējumā, bet pēc piedzīvotās neveiksmes komanda atkal atkritusi uz ceturto pozīciju, ievērojami apdraudot cerības regulāro sezonu noslēgt vismaz otrajā vietā.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione Ventspils, kurai ir desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar 14 panākumiem 17 mačos seko Liepāja/Triobet. Jūrmala/Fēnikss ar 13 uzvarām 17 cīņās ir trešā, VEF Rīga ar četriem panākumiem sešās spēlēs atkal ir vairs tikai ceturtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi