Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Latvijas basketbolisti PK kvalifikācijas spēlē uzvar Eiropas čempioni Slovēniju

Latvijas basketbola izlase piektdien Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas cikla otrās kārtas pirmajā spēlē savā laukumā sīvā cīņā ar rezultātu 85:74 (17:16, 23:20, 20:24, 25:14) uzvarēja Eiropas čempioni Slovēniju.

Latvijas izlase līdz ar šo uzvaru uzlaboja savas izredzes kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa finālturnīram Ķīnā, lai gan Arņa Vecvagara trenēto komandu kvalifikācijā vēl gaida piecas spēles, līdz ar to galvenā cīņa par vietu finālturnīrā ir tikai gaidāma.

Uzvarētājiem lieliski bija Jānis Timma un Jānis Strēlnieks, kuri katrs guva pa 18 punktiem. Timma tāpat izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet Strēlnieks izdarīja desmit rezultatīvas piespēles partneriem.

Vēl pa 12 punktiem sameta Aigars Šķēle un Artis Ate, bet pa sešiem punktiem guva Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis.

Tikmēr Slovēnijai ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Luka Rupniks, bet 12 punktus sameta Gašpers Vidmars. Savukārt slovēņu naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs guva desmit punktus, taču viņu Latvijas izlases spēlētāji ļoti bieži piespieda kļūdīties.

Spēles sākums bija ļoti līdzīgs, rezultātu ar tālmetienu atklājot Strēlniekam, savukārt ceturtajā minūtē Atem ar trejaci panākot 6:2 Latvijas labā. Atrauties mājiniekiem gan neizdevās un divas ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām Rupniks ar soda metieniem vadībā ar 12:10 izvirzīja jau Slovēniju. Spēles pirmais nogrieznis gan beidzās ar Latvijas minimālu vadību 17:16, jo vienu soda metienu trāpīja Strēlnieks.

Savukārt otrajā spēles daļā Latvija pārņēma iniciatīvu, jo divus tālmetienus trāpīja Blūms, bet Meiers, Strēlnieks un Šķēle ar precīziem divpunktieniem panāca jau 31:22 laukuma saimnieku labā. Turpinājums gan nesekoja, jo nākamos septiņus punktus guva slovēņi, kuru rindās divas reizes izcēlās naturalizētais Entonijs Rendolfs.

Uz to ar precīziem trejačiem atbildēja Jānis Timma un Ojārs Siliņš, bet atrauties neizdevās, jo arī slovēņi uzbruka gana precīzi, atpūtā Latvijai ejot ar četru punktu pārsvaru 40:36.

Pēc pārtraukuma nelielu izrāvienu veica Slovēnija, kas esot iedzinējos ar 41:45, panāca 51:47 savā labā. Latvijas basketbolisti gan atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas, pēc tam ar Timmas trejaci panākot arī 58:53. Tiesa, pirmspēdējās ceturtdaļas beigās Rupniks ar tālmetienu un Edo Muričs ar soda metieniem panāca izlīdzinājumu 60:60.

Noslēdzošā spēles nogriežņa sākumā Latvija guva septiņus punktus pēc kārtas, izceļoties Šķēlem, kā arī Timmam, kurš trāpīja tālmetienu un pēc tam trieca bumbu grozā no augšas. Mājinieki vadību vairs neatdeva, lai gan četras minūtes un 20 sekundes pirms beigām pārsvars bija sarucis līdz minimumam - 69:68. Līdera lomu uzņēmās Strēlnieks, kurš iemeta tālmetienu un vēlāk arī trīs no četriem "sodiņiem", panākot 75:69, bet viņam piebalsoja Timma ar vēl vienu trejaci, Latvijai jau iegūstot komfortablo 78:69.

Viesi vēl centās samazināt starpību, taču Latvijas izlase droši nosargāja uzvaru, punktu mačam ar divpunktnieku pieliekot Šķēlem, kas ļāva svinēt uzvaru ar 85:74.

Tikmēr citā I apakšgrupas spēlē Ukraina savā laukumā ar rezultātu 76:65 (19:12, 17:20, 20:17, 20:14) negaidīti uzvarēja grupas līderi Spāniju, kas kvalifikācijā piedzīvoja pirmo neveiksmi.

Uzvarētājiem Svjatoslavs Mihaiļuks guva 22, bet Vjačeslavs Kravcovs 13 punktus, kamēr spāņiem ar 15 punktiem izcēlās Hoakins Kolons, bet 12 punktus sameta Serhio Rodrigess.

Pirmdien Latvijas izlase viesos tiksies tieši ar Spāniju.

Vēl vienā šīs grupas spēlē piektdien Turcija uzņem Melnkalni.

Top komentāri

Lielais
L
Malači! Re, kā, uzvarēt varam arī bez Porziņģa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi