Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galvenā favorīte ASV pieveikta – vai Pasaules kausā būs Eiropas fināls?

Pasaules kausa izcīņā basketbolā piektdien norisināsies pusfināla spēles, kurās Spānija cīnīsies pret Austrāliju, bet Francija pret Argentīnu. Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri prognozē, ka ļoti ticams iznākums ir Eiropas izlašu fināls, bet galvenā favorīte uz zeltu tagad ir ASV izlasi pieveikusī Francija.

ASV basketbola izlase ar NBA spēlētājiem sastāvā bija uzvarējusi 58 oficiālās spēlēs pēc kārtas. Šī sērija draudēja aprauties jau šobrīd notiekošā Pasaules kausa grupu turnīrā, bet papildlaikā pret Turciju tomēr tika izmocīta uzvara. Taču ceturtdaļfinālā pret Franciju amerikāņiem tomēr neizdevās veiksmīga galotne un pirmoreiz pēdējo 17 gadu laikā ASV pie medaļām pasaules čempionātā netiks.

ASV pirms turnīra bija izlikta kā pārliecinoša favorīte uz zeltu, pat neskatoties uz visām tās sastāva problēmām. Turnīra gaitā izstājās arī Serbija un Grieķija, kuras bukmeikeri uzskatīja par attiecīgi otro un trešo ticamāko zelta medaļu kandidāti, un pašreizējā situācija ir tāda, ka galvenās favorītes lomā nokļuvusi Francija.

Francijas izlase ar Orlando Magic aizsargu Evanu Furnjē un vairākas lieliskas sezonas Maskavas CSKA rindās aizvadījušo Nando de Kolo priekšgalā jau turnīra gaitā izdarīja kārtīgu pieteikumu uz medaļām. Nedaudz mazāk pamanīts šajā čempionātā ir centra uzbrucējs Rudi Gobērs, kurš cementē komandas aizsardzību, taču pagaidām Francijai tieši cīņā zem groziem nav nemaz tik labi klājies, kamēr panākumu atslēga bijusi tālmetienu precizitāte.

Uz Francijas uzvaru finālā šobrīd tiek piedāvāts koeficients 2.75, kamēr par otru galveno favorīti bukmeikeri uzskata Spāniju (koeficients 2.80). Spānijai šis turnīrs pagaidām nav bijis dominējošs, taču savs uzdevums līdz šim ir paveikts, un iespējams, ka Spānija tuvojas savam atgriešanās brīdim elites virsotnē.

Gan Spānijai, gan Francijai līdz finālam vēl jātiek. Spāniju pusfinālā sagaida mačs ar latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadīto Austrāliju, kas arī aizvada lielisku turnīru un vienreiz jau pieveikusi Franciju. Austrālija izdevies pirmoreizi savā vēsturē iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā un tās iespējas iegūt zeltu novērtētas ar koeficientu 4.25. Savukārt Argentīna ar veterānu Luisu Skolu priekšgalā iekarojusi vairāku basketbola līdzjutēju atzinību par savu nepiekāpību un azartisko spēli, kas izrādījās klupiena akmens Serbijai. Argentīna finālčetriniekā gan tiek uzskatīta par komandu ar vismazāk cerībām uz titulu (koeficients 8.25).

Pasaules kausa pusfināli norisināsies piektdien, bet finālmačs, kurā noskaidrosies izlase, kas ieņems ASV atbrīvoto troni, paredzēts svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi