Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gunta Baško aizvada atvadu spēli Latvijas izlasē

Pieredzējusī Gunta Baško šodien Rīgā aizvada atvadu spēli no Latvijas sieviešu basketbola izlases.

Latvijas valstsvienība pārbaudes mačā plkst.19.30 Arēnā Rīga tiksies ar Turcijas izlasi. Abu komandu cīņu tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šī būs arī tradicionālā rozā lentītes spēle, kur ieejas maksa būs ziedojums krūts vēža pacientu atbalsta biedrībai Vita. Rozā lentītes pasākumi - Street food festivāls, skaistuma darbnīcas un dažādi konkursi - Arēnā Rīga risināsies jau no plkst.17.30.

Latvijas izlases sastāvā savu pēdējo maču aizvadīs pieredzējusī Baško, kura tagad ir jau komandas ģenerālmenedžere. Šodien būs viņas 195.spēle valstsvienībā.

Baško valstsvienībā debitēja 1996.gada 1.maijā. Viņa pārstāvējusi Latviju 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 1999., 2005., 2007., 2009., 2011., 2015. un 2017.gada Eiropas čempionātos. Baško izlasē aizvadījusi 194 spēles, kas ir rekords, un guvusi 1793 punktus.

Tikmēr Turcijas izlase pēdējos gados bijusi viena no labākajām un stabilākajām komandām Eiropā. Divreiz izcīnītas medaļas Eiropas čempionātos (2011.gadā - sudrabs, 2013.gadā - bronza), spēlēts Londonas un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kā arī 2014. un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā. Pirms diviem gadiem cīņā par piekto vietu Eiropas čempionātā Latvija zaudēja Turcijai ar 63:72, tomēr oficiālās savstarpējās spēlēs latvietēm uzvaru pagaidām bijis vairāk (3-2).

Vēl ceturtdien kļuva skaidrs, ka amerikāņu saspēles vadītajai Šejai Pedijai netiks piešķirta Latvijas pilsonība, tāpēc viņa svītrota no kandidāšu saraksta. Komandas ģenerālmenedžere Baško gan pauda cerību, ka basketboliste tomēr tiks pie pavalstniecības.

Treniņus ar komandu neturpina arī Latvijas U-18 izlases dalībniece Laura Meldere. Līdz ar to kandidāšu sarakstā ir palikušas tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies.

Latvijas valstsvienība nesen atgriezās no pārbaudes turnīra Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempionēm, bet par trešo vietu ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Šajā turnīrā piedalījās arī Turcija, kur vispirms ar 66:57 pārspēja Ungāriju, bet finālā ar 56:59 piekāpās Spānijai.

Turpinājumā No 13. līdz 15.jūnijam Latvijas komanda piedalīsies turnīrā Prāgā, kur būs spēles ar Bosnijas un Hercegovinas, Čehijas un Ungārijas komandām. Pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas vienību.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elīna Dikeulaka (Vroclavas "Šlenza", Polija), Ilze Jākobsone ("Freiburg", Vācija), Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Kate Krēsliņa, Aija Brumermane, Kristīne Vītola (visas - "TTT Rīga"), Laura Ikstena (Sedlces PGE MKK, Polija), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Lūize Šepte (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Miškolcas DVTK, Ungārija), Zenta Meļņika (Sanmartīno "Fila", Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi