Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Itālijas, Austrālijas un Melnkalnes basketbolisti uzvar Pasaules kausa finālturnīra pirmajās spēlēs

Itālijas, Austrālijas un Melnkalnes vīriešu basketbola izlase piektdien izcīnīja uzvaras Pasaules kausa finālturnīra pirmajās spēlēs.

Itālijas basketbolisti A apakšgrupas spēlē Filipīnās ar rezultātu 81:67 (23:17, 20:23, 18:17, 20:10) pārspēja Angolu, mača iznākumu izšķirot pēdējā ceturtdaļā.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Simone Fontekjo, 18 iemeta Stefāno Tonuts, bet 12 punkti bija Džampaolo Riči. Angoliešiem 19 punkti bija Šildem Dundāu, bet 13 punkti - Brunu Fernandu.

Šajā apakšgrupā spēlēs arī Dominikānas Republika un Filipīnas.

Savukārt Austrālija E apakšgrupā ar rezultātu 98:72 (17:21 28:19, 25:14, 28:18) guva virsroku pār Somiju, kas pirmajā puslaikā ilgstoši atradās vadībā. 

Austrāliešiem Petijs Milss izcēlās ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbā, bet Džosam Gidijam bija 14 punkti, deviņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles. Somijas izlasē Lauri Markanenam bija 19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

E apakšgrupā cīnīsies arī Vācija un Japāna.

Tikmēr Melnkalne ar rezultātu 91:71 (19:19, 29:20, 20:19, 23:13) pieveica Meksiku.

Melnkalnes izlases līderis Nikola Vučevičs izcēlās ar 27 punktiem, no spēles realizējot 73% metienu, un desmit atlēkušajām bumbām, Kendrikam Perijam bija 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet 14 punktus iemeta Nikola Ivanovičs. Meksikas izlasē 16 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija kādreizējam "VEF Rīga" spēlētājam Pako Krusam.

Šajā apakšgrupā spēlēs arī Lietuva un Ēģipte.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnīsies Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlēs Okinavā, Japānā, bet G un H apakšgrupu notiks Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi