Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Janičenoks: Esam guvuši tikai trīs uzvaras, un nekas vēl nav beidzies

Pēc OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtās finālspēles sarunā ar aģentūru LETA pieredzējušais VEF Rīga basketbolists Kristaps Janičenoks neslēpa, ka bieži ir dzirdēti stāsti, kad komandas veic iespaidīgu atspēlēšanos, tāpēc finālsērijā vēl nekas nav beidzies un jāgatavojas nākamajai cīņai Ventspilī.

Jau vēstījām, ka finālsērijas ceturtajā spēlē "VEF Rīga" otrdien savā laukumā ar rezultātu 98:90 pieveica "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 3-1. Nākamā spēle notiks piektdien Ventspilī, turklāt jau tajā rīdzinieki var nodrošināt čempiontitulu. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 19. un 21.maijā.

Pēcspēles intervijā Janičenoks pauda prieku par komandas sniegumu un piebilda, ka basketbolā vienmēr kāds spēli uzsāk aktīvāk, bet galvenais ir nenokārt galvu. "Jā, iesākām kā otrais numurs, taču basketbols ir viens no dinamiskākajiem sporta veidiem pasaulē, un kāds vienmēr būs priekšā. Uzvarētāji mača laikā mainās vairākas reizes, tāpēc galvenais ir nenokārt galvas un turpināt spēlēt savu spēli."

"Prieks, ka uzvarējām un visu cieņu Ventspils komandai, kas cīnījās visa mača garumā. Varu apsveikt sevi un komandu par gūto panākumu, tomēr esam ieguvuši tikai trīs uzvaras un bieži ir dzirdēti visādi stāsti par šādām sērijām, tāpēc nekas vēl nav beidzies. Uz atlikušajām spēlēm mēs gatavosimies ļoti nopietni," piebilda basketbolists.

Spēles pirmajā ceturtdaļā Janičenokam īsā laika sprīdī izdevās realizēt divus svarīgus metienus, kas palīdzēja komandai samazināt Ventspils pārsvaru. Par realizētajiem metieniem basketbolists diži nepriecājās un atzina, ka karjeras laikā ir guvis ne vienu vien tālmetienu. "Lai arī man ir 36 gadi, es esmu pārliecināts par savām spējām. Ja izdosies nodzīvot līdz 72 gadiem, arī tad es būšu pārliecināts par sevi un šie divi metieni manā pārliecībā vai turpmākajā sniegumā neko īsti nemaina."

Pēc pirmā puslaika mājinieku komanda bija iedzinējos ar sešiem punktiem, taču trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" guva 34 punktus un demonstrēja pavisam citādu basketbolu. Janičenoks šo rezultāta maiņu skaidroja ar konkrētiem trenera norādījumiem puslaika pārtraukumā.

"Treneris uzsvēra, ka jāspēlē aktīvāk aizsardzībā, un varbūt pateica vēl pāris "knifiņus", kurus vajadzētu pamēģināt. Teica, lai neko jaunu neizdomājam un turpinām spēlēt, jo mēs ne ar ko nepārsteigsim "Ventspili" un viņi nepārsteigs mūs, tā vienkārši ir raksturu cīņa uz laukuma," teica pieredzējušais basketbolists.

Atzinīgus vārdus "vefietis" veltīja savam komandas biedram Glenam Kouzijam, kurš otrdienas spēlē guva 26 punktus un nereti pēc metieniem uzkurināja "Arēna Rīga" līdzjutējus. "Man ļoti patīk Kouzija spēle. Viņš ir pārliecināts spēlētājs un var iemest ļoti daudz metienu, tāpat kā man, arī viņam patīk spiediens un izšķirošie spēles brīži. Kouzijs man atgādina sevi jaunībā, tāpēc es viņam ticu un mēs esam labi draugi."

Saspīlētākajos spēles brīžos Janičenoks bija redzams, stāvot kājās, un aktīvi iesaistījās sarunās ar komandas biedriem, dažbrīd pat dodot taktiskos norādījumus. Tālab sportistam tika vaicāts, vai šobrīd viņš komandā uzņemas arī audzinātāja lomu tieši saistībā ar jaunajiem spēlētājiem. "Protams, ja tu laukumā nevari dot to, ko tu gribi vai to, ko no tevis prasa treneris, tad es mēģinu palīdzēt kā citādāk. Man ar treneri bija ļoti vīrišķīga saruna un skaidri apzinos, ko viņš no manis sagaida, tāpēc es vienkārši eju un spēlēju."

Aprīlī Janičenoks aģentūrai LETA paziņoja, ka pēc šīs sezonas noslēgs karjeru, taču, runājot par nākotnes plāniem, pieredzējušais basketbolists vēl nespēja konkrēti atbildēt. "Ja es pirms desmit gadiem teicu, ka nekad netrenēšu, tad tas šobrīd arvien vairāk mani sāk interesēt, bet tagad es aizvien vēl turpinu spēlēt un nevēlos par to spekulēt."

Sarunas noslēgumā Janičenoks priecājās par aizvadīto karjeru un piebilda, ka degsme nekad nepazūd, un, ja tiek dota iespēja, viņš labprāt dodas laukumā. "Man vienmēr niez pirksti, īpaši, kad sēžu uz soliņa, tomēr man ir prieks par paveikto karjeras laikā un tagad to atliek noslēgt uz pozitīvas nots."

Janičenoks ceturtajā LBL finālspēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā izcēlās ar septiņiem punktiem un divām atlēkušajām bumbām. Tāpat viņš nopelnīja divas personīgās piezīmes, kā arī vienreiz uz to izprovocēja pretinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi