Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jasikēvičs pārņem Šmita pārstāvētās Barcelona stūri

Lietuviešu speciālists Šarūns Jasikēvičs kļuvis par Rolanda Šmita pārstāvētās basketbola vienības Barcelona galveno treneri, ceturtdien vēsta ULEB Eirolīgas turnīra rīkotāji un arī pati komanda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Šmita pārstāvētā "Barcelona" komanda neturpinās sadarbību ar galveno treneri Svetislavu Pešiču.

Portāls "Sportando" ceturtdienas rītā, atsaucoties uz vairākiem vārdā nenosauktiem avotiem, ziņoja, ka lietuvietis drīzumā pārņems Katalonijas kluba vadību. Taču nepilnas divas stundas vēlāk šīs tenkas oficiāli apstiprināja Eirolīgas turnīra rīkotāji un arī pats Spānijas klubs.

Lietuvietis Barselonā iepriekš kā spēlētājs spējis komandu aizvest līdz diviem Spānijas čempiontituliem, kā arī reizi svinēta uzvara ULEB Eirolīgā.

Ar Kauņas "Žalgiris" Jasikēvičs Lietuvas čempionātā uzvarējis piecas reizes, bet 2018.gadā komandai arī izdevās sasniegt Eirolīgas "Final Four".

Iepriekš jau bija zināms, ka par lietuvieti interesi izrāda arī Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce".

Šmits 2018.gadā ar "Barcelona" parakstīja piecu gadu līgumu, taču šīs sezonas izskaņā latvietim laukumā bija maza loma.

70 gadus vecais Pešičs pie "Barcelona" stūres atgriezās aizpērn februārī, kad komandu pārstāvēja cits latvietis Rodions Kurucs. Ne Kurucam tajā sezonā, ne Šmitam nākamajā divās neizdevās iemantot lielu trenera uzticību.

Otrajā termiņā ar Pešiču pie stūres Barselonas komanda divreiz uzvarēja Spānijas Karaļa kausā, bet zaudēja pēdējos divus ACB finālus, tajā skaitā otrdien titula mačā ar 67:69 atzīstot Vitorijas "Baskonia" pārākumu. Pērn viņš tika atzīts par ACB sezonas labāko treneri.

Šmita pārstāvētā komanda pērn Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā un šosezon bija viena no vadošajām vienībām, kad turnīrs tika pārtraukts.

Savukārt pirmajā termiņā katalāņu klubs Pešiča vadībā 2003. un 2004.gadā kļuva par Spānijas čempionu, 2003.gadā triumfēja Eirolīgā un tajā pašā sezonā uzvarēja valsts kausa izcīņā. Pešičs "Barcelona" komandu vadījis 322 spēlēs, kurās izcīnītas 235 uzvaras.

Iepriekšējā darba vieta pirms atgriešanās Barselonā viņam bija Vācijas klubs Minhenes "Bayern". Karjeras laikā viņš vadījis komandas arī Bosnijā un Hercegovinā, Itālijā, Krievijā un Serbijā, kā arī bijis Vācijas valstsvienības un Serbijas un Melnkalnes izlases stūrmanis.

Klubu līmenī Pešičs piecas reizes aizvedis komandas līdz Vācijas čempiontitulam, kā arī uzvarējis FIBA Korāča kausā, FIBA Eirokausā un Dienvidslāvijas čempionātā. Serbijas un Melnkalnes izlasi viņš 2001.gadā aizveda līdz uzvarai Eiropas čempionātā un gadu vēlāk arī Pasaules kausā. Tāpat Pešiča vadībā Dienvidslāvijas izlase uzvarēja 1993.gada Eiropas meistarsacīkstēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi