Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jēkabsone-Žogota palīdz UGMK komandai izcīnīt trešo uzvaru FIBA Eirolīgas turnīrā

Trešo uzvaru trijās FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs trešdien izcīnīja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība sieviešu basketbolā Jekaterinburgas UGMK.

Aizvadītajā C apakšgrupas spēlē UGMK savā laukumā ar rezultātu 66:57 (16:15, 25:7, 11:10, 14:25) uzvarēja Polijas klubu Polkovices CCC.

Jēkabsone-Žogota, kura pavisam nesen pilnībā atguvusies no janvārī gūtās smagās ceļgala traumas, laukumā pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, gūstot piecus punktus. Latviete realizēja vienīgo divpunktu metienu un vienu no četriem tālmetieniem.

Vēl Jēkabsone-Žogota statistikā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un divām saņemtām piezīmēm.

UGMK komandas rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija amerikāniete Kendisa Pārkere, kuras kontā arī 14 atlēkušās bumbas.

Bez UGMK komandas C apakšgrupā bez zaudējumiem pašlaik cīnās arī Francijas vienība USO Mondeville un Stambulas Galatasaray basketbolistes no Turcijas.

Savukārt B apakšgrupas cīņā starp divu latviešu pārstāvētajām komandām Rumānijas čempionvienība Tirgovištes "Municipal" ar Elīnu Babkinu ierindā ar 79:76 (23:24, 21:17, 15:17, 20:18) savā laukumā pārspēja Zanes Tamanes pārstāvēto Orenburgas "Nadežda" komandu no Krievijas.

Babkina nospēlēto 30 minūšu un 48 sekunžu laikā guva 13 punktus, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metiena mēģinājumus.

Vēl latviete tika pie četrām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas bumbas un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Savukārt Tamane kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, 23 minūšu un 46 sekunžu laikā gūstot 15 punktus. Viņa realizēja septiņus no desmit divpunktu metieniem un vienu no četriem soda metieniem.

Tāpat Tamanes kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Jāizceļ, ka Babkina un Tamane pagājušajā sezonā bija komandas biedrenes Turcijas čempionvienībā Stambulas "Fenerbahce".

"Nadežda" komandai šis bija otrais zaudējums četrās turnīra spēlēs, kamēr "Municipal" vienība, kuru vada bijušais Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris, grieķu speciālists, Georgs Dikeulaks, izcīnīja pirmo uzvaru trīs mačos.

Vēl šajā grupā pie vienas uzvaras četrās spēlēs tikusi Anitas Teilānes pārstāvētā Ungārijas komanda Šopronas "UNIQUA Euroleasing", kas trešdien viesos ar 71:77 (18:14, 24:15, 14:20, 15:28) zaudēja "Fenerbahce" vienībai.

Teilāne šajā mačā laukumā nedevās.

Tikmēr trešo zaudējumu trīs A apakšgrupas spēlēs piedzīvoja Lienes Jansones pārstāvētā Tarsusas "Belediye" komanda no Turcijas, kas ar 61:65 (16:17, 18:16, 11:17, 16:15) pēdējās sekundēs savā laukumā atzina Francijas vienības "Bourges Basket" pārākumu.

Jansone nospēlēto 16 minūšu un 41 sekundes laikā guva astoņus punktus, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienu mēģinājumus, bet kļūdoties vienīgajā tālmetienā.

Vēl latvietes kontā piecas atlēkušās bumbas un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Uzvarētāju komandas labā 18 punktus guva zviedriete Frīda Eldebrinka.

A apakšgrupā bez "Belediye" komandas bez uzvarām septiņu klubu konkurencē trīs mačos cīnās arī Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack". Vēl šajā apakšgrupā sacenšas Ievas Kubliņas pārstāvētā Ungārijas komanda Ģēras "Hat-Agro UNI", kas trīs spēlēs tikusi pie divām uzvarām.

Šogad turnīrā 21 komanda sadalīta trijās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas spēlēm automātiski kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Ja "Final Eight" turnīra rīkotāja - UGMK komanda - savā grupā iekļūs pirmajā pieciniekā, tad izslēgšanas turnīram kvalificēsies visas piektās vietas ieguvējas.

Astotdaļfinālā sērijas ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām. Izslēgšanas turnīra pārus noteiks pēc komandu uzvaru un zaudējumu bilances regulārajā čempionātā.

Savukārt "Final Eight" sacensībās astoņas komandas tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa četrām vienībām katrā, bet pusfinālam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi