Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kamerūnietis Sjakams nav spējis iedomāties sevi kā NBA finālmača varoni

Toronto Raptors komandu pārstāvošais kamerūnietis Paskāls Sjakams Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču fināla pirmajā spēlē negaidīti sasniedza karjeras rezultativitātes rekordu un lika par sevi ierunāties basketbola pasaulei.

NBA pirmajā finālmačā Sjakams aizvadīja teicamu spēli, jo viņš guva 32 punktus un palīdzēja Raptors vienībai izcīnīt uzvaru ar 118:109 pār pašreizējiem čempioniem Goldensteitas Warriors basketbolistiem, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ceturtdien no spēles viņš realizēja 14 no 17 metieniem, kas ir ļoti augsts rādītājs.

Sjakams pirmo reizi tika pamanīts Āfrikā NBA un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) kopīgi rīkotajā nometnē Basketball Without Borders, turklāt šāda veida nometne nākamnedēļ pirmo reizi notiks arī Latvijā.

"Pašlaik es pat nezinu, vai esmu kādreiz sapņojis, ka būšu šādā līmenī. Nevarēju pat iedomāties šādu brīdi, jo tas man likās nesasniedzams. Tomēr domāju par mirkli, ja man radīsies iespēja sevi parādīt - es to darīšu ar maksimālu pašatdevi," izteicās Sjakams.

Raptors vienības treneris Niks Nērss ir patīkami pārsteigts par kamerūnieša lielo pienesumu.

"Tas ir neticami. Pērn, kad mēs izkritām no "play-off", Paskāls nākamā dienā devās uz trenažieru zāli un teica man: "Klau, man jāiemācās labāk mest. Es redzu, ka izslēgšanas spēlēs tas ir jāprot." Viņš bija apņēmības pilns atrast sev vietu līgā un uzlabot savu spēli," pauda galvenais treneris.

Komandas prezidents Masai Udžiri, kurš savā bērnībā uzauga Nigērijā, nespēja iedomāties, ka Sjakams spēs tikt līdz NBA zvaigznēm.

"Kad es pamanīju viņu basketbola nometnē, sapratu, ka tas puisis ir lielisks. Tas bija neticams atklājums. Sjakams nebūs tas afrikānis, kurš tikai bloķēs, cīnīsies par atlēkušajām bumbām vai sēdēs aizsardzībā - viņš grib būt zvaigzne. Viņš vēlās kļūt par daudzpusīgu spēlētāju līgā un iegulda savā mērķī daudz darbu," izteicās Udžiri.

Basketbolista sniegumu pamanīja arī finālsērijas pretinieki no Warriors komandas.

"Man Paskāla priekšā jānoņem cepure. Viņš ir ieguldījis daudz pūļu, lai sasniegtu to, kur viņš pašlaik atrodas," teica Warriors uzbrucējs Dreimonds Grīns.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā Sjakams regulārā čempionāta 80 spēlēs vidēji guva 16,9 punktus, izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas un veica 3,1 piespēli. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš 18 mačos caurmērā atzīmējies ar 18,7 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām.

Raptors pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē iekļuvusi NBA finālā, kamēr Warriors cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Nākamā finālsērijas spēle notiks svētdien turpat Toronto.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi