Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kandidātu sarakstā startam Eiropas čempionātā arī Biedriņš, Blūms un Janičenoks

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis ceturtdien noaucis tos 17 basketbolistus, kuri gatavosies septembrī gaidāmajam  Eiropas čempionātam Slovēnijā.

Treniņnometnes sākums paredzēts 18.jūlijā. Sagatavošanās posmā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Slovēnijā, kā arī aizvadīs pārbaudes spēles ar Krievijas, Horvātijas un Somijas izlasēm, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

EČ grupu turnīrā Latvijai pretiniekos būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas izlases. Trīs komandas kvalificēsies turnīra otrajam posmam.

"Kā solīju jau pēc kvalifikācijas turnīra beigām, iespēja pretendēt uz vietu sastāvā pirms finālturnīra tiks dota visiem, kuri pērn izcīnīja tiesības spēlēt Slovēnijā. Lielākajai daļai sezona klubos bijusi veiksmīga, pierādot, ka līdzdalība izlases spēlē nāk par labu spēlētāju meistarībai un karjerai," citēts Bagatskis.

"Ar šiem spēlētājiem esmu strādājis jau trīs četrus gadus, kopā izejot sarežģīto valstsvienības atjaunināšanas un veidošanas posmu. Kopā esam auguši, uzkrājuši pieredzi un kļuvuši stiprāki. Tagad visiem priekšā jauns izaicinājums. Pirms diviem gadiem Šauļos no mums neviens neko negaidīja, un uzslavas saņēmām pat pēc zaudējumiem cienīgi aizvadītās spēlēs. Tagad ar skaistiem zaudējumiem nepietiks ne atbalstītājiem, ne mums pašiem," sacīja A.Bagatskis.

Saglabājot komandas nu jau iespēlēto kodolu, bija svarīgi to papildināt ar pieredzējušiem spēlētājiem, uzsver Latvijas izlases galvenais treneris: "Pēc gada pārtraukuma valstsvienībā atgriežas Jānis Blūms, pēc trīs gadu pārtraukuma – Kristaps Janičenoks. Manuprāt, par šiem spēlētājiem un viņu iespējamo ieguldījumu papildus komentāri nav vajadzīgi. Neesmu mainījis savas domas par Andri Biedriņu – manuprāt, viņa spēlēšana Eiropas čempionātā būtiski pastiprinās mūsu komandu un nāks par labu arī paša Andra karjerai. Biedriņš nav pateicis, ka valstsvienībā nespēlēs."

Latvijas basketbola izlases kandidāti startam Eiropas čempionātā:  

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Jānis Blūms, Žanis Peiners, Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Rihards Kuksiks, Mārtiņš Laksa, Mareks Mejeris, Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Andrejs Šeļakovs, Andris Biedriņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi