Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kaspars Bērziņš: Čehs Veselijs ir viens no tiem, pret kuriem ir visgrūtāk spēlēt, taču tas mani neuztrauc

Pirms otrdien paredzētās Belgradas olimpiskā kvalifikācijas turnīra otrās spēles pret Čehijas komandu Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībā valdīja lietišķs noskaņojums. 

Latvijas izlases centrs Kaspars Bērziņš pēc pārliecinošās uzvaras pret japāņiem (88:48) uzsver, ka otrdienas spēle pret čehiem būs jau krietni nopietnāks pārbaudījums.

"Nākamajiem pretiniekiem sastāvs ir krasi atšķirīgs. Čehiem ir ļoti liels spēks zem groza, tāpēc uzstādījumi spēlei būs pavisam citi. Būs jāmaina proporcijas spēlē. Uzbrukumā droši vien vairāk ganīšos pa āru," norādīja Bērziņš. Viņš nenoliedza, ka lielākais izaicinājums garajiem spēlētājiem būs tikt galā ar pretinieku centru Janu Veseliju: "Viņš mani vispār neuztrauc. Ir pret viņu spēlēts un, jāatzīst, viņš ir viens no tiem, pret kuriem ir bijis visgrūtāk dzīvē spēlēt. Nebeidzama enerģija, garš, spēcīgs, taču cenšos par to neuztraukties. Lai nāk, kas nākdams. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai uzvarētu."

Bērziņš norādīja, ka viņam pēc pirmās spēles un pirmās uzvaras nav mazinājies psiholoģiskais slogs: "Galvenās spēles jau vēl ir tikai priekšā, sākot no spēles ar Čehiju. Japāna nebija rādītājs." Viņš arī centās mierināt tos, kuri pēc svētdienas treniņa ievēroja viņu stipri pieklibojot. "Viss ir kārtībā. Kliboju tikai tāpēc, ka man uz kājas bija uzsiets ledus maisiņš. Tā dēļ nevarēju kārtīgi paiet. Neuztraucieties, jo tā jau gadus trīs četrus katru dienu kliboju. Pēc treniņa lieku ledu uz ahila un pēdas iekaisuma profilakses dēļ."

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra otrā spēle pret Čehiju latviešiem sāksies otrdien pulksten 22 pēc Latvijas laika. Tās tiešraide TV6 un Viasat Sport Baltic kanālā. Uzvara Latvijas izlasei nodrošinās pirmo vietu apakšgrupā un tikšanos pusfinālā ar A grupas (Serbija, Puertoriko, Angola) otrās vietas ieguvēju. Zaudējuma gadījumā jācer uz labvēlīgu iznākumu trešdienas spēlē starp Čehiju un Japānu, taču tikai aziātu ļoti pārliecinoša uzvara var liegt latviešiem spēlēt pusfinālā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi