Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kaspars Bērziņš: Sērijas likteni izšķirs tas, kura komanda būs mazāk nogurusi un pacietīgāka

OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas likteni izšķirs tas, kura no komandām - VEF Rīga vai Ventspils - būs mazāk nogurusi un pacietīgāka, sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku basketbolists Kaspars Bērziņš.

Jau ziņots, ka VEF Rīga basketbolisti ceturtdien savās mājās ar rezultātu 76:66 spraigā cīņā apspēlēja Ventspils komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

"Varu būt lepns par komandu, šo uzvaru izcīnījām ar raksturu. Tādu raksturu šajā sezonā no mūsu vienības reti kad biju jutis. Šajā mačā pret Ventspili tas izpaudās pilnā mērā," stāstīja Bērziņš.

Mača sākumā VEF Rīga komanda bija nedaudz satraukusies un nespēja iegūt pārliecību.

"Ar laiku sajutām spēles ritmu. Tad, iespējams, talkā nāca rūdījums no Vienotās līgas ceturtdaļfināla mačiem. Bija prieks skatīties uz komandu - cīņa par bumbām, bloķēti metieni, aizsardzība," atzīmēja Bērziņš.

Tāpat pirmajā puslaikā patraucēja daudzie sasteigtie metieni.

"Katrs kaut ko mēģināja, un nedarījām to, ko treneris teica darīt. Tomēr, trenerim turpinot vadīt spēli un veicot maiņas, uztaustījām pareizo ritmu. Katrs sevī arī atrada pārliecību pēc citu labajām epizodēm. Mums spēles pret Maskavas CSKA nebija liela priekšrocība, jo pazaudējām vienu cilvēku - Mareku Mejeri. Tā ir lielākā problēma. Lai gan nogurums no pārlidojumiem arī ir - tikai trešdien no rīta atlidojām mājās. Bija nepilnvērtīgas gulēšanas, tāpēc ir sakrājies nogurums," skaidroja Bērziņš.

Vēl tikai otrdien VEF Rīga noslēdza dalību Vienotajā līgā, ceturtdaļfinālā ar 0-3 atzīst Krievijas granda CSKA pārākumu.

"Mums nav šosezon bijis tāds režīms, kad ir spēles ik pēc dienas. Es pat neatceros, kad pēdējo reizi tā būtu spēlējis, jo parasti bijis divu vai trīs dienu pārtraukums," secināja Bērziņš.

"Šīs sērijas likteni noteikti izšķirs tas, kura komanda būs mazāk nogurusi un pacietīgāka. Šī spēle bija labs piemērs, jo beigās uz noguruma fona parādījās situācijas, kur atsevišķi spēlētāji varēja parādīt savu talantu vai arī gluži pretēji - vairs netika līdzi un nenostrādāja līdz galam aizsardzībā," atklāja Bērziņš.

Viņaprāt, tas, ka Ventspilij bija desmit dienu pauze, bet Rīgas komandai bija jāaizvada trīs mači Vienotajā līgā, par labu nācis VEF Rīga vienībai.

"Ir ļoti svarīgs spēļu ritms. Ja man prasītu izvēlēties - gatavoties vienai spēlei desmit dienas vai spēlēt trīs mačus pret CSKA -, es neapšaubāmi izvēlētos otro. Īsto basketbola garšu var sajust tikai spēlēs, ne treniņos," pauda Bērziņš.

Rīdzinieki ceturtdien ārpus pieteikuma atstāja vienu no vadošajiem spēlētājiem Mareku Mejeri, kurš otrdien VTB Vienotās līgas mačā guva savainojumu. Pēc mača VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis izvairījās komentēt, kad Mejeris varētu atgriezties laukumā.

"Katrā ziņā no šīs situācijas esam izgājuši labi, pazaudējot tikai vienu spēlētāju. Jo varēja būt arī vairāk," teica Bērziņš.

Sērijas ceturtais mačs notiks sestdien Rīgā, bet pēc tam vienības atgriezīsies Ventspilī, piektajam duelim norisinoties 4.jūnijā. Šī ir pirmā reize LBL vēsturē, kad sezona tiks noslēgta jūnijā.

Pirmie divi šīs sērijas mači norisinājās Ventspilī. Vispirms 19.maijā kurzemnieki guva uzvaru ar 94:87, bet divas dienas vēlāk VEF Rīga revanšējās ar 81:71.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja VEF Rīga komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot Ventspili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi