Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kauņas Žalgiri vadīs talantīgais austrietis Šillers

Kauņas Žalgiris komanda tikusi pie jauna galvenā trenera, panākot vienošanos ar 38 gadus veco speciālistu no Austrijas Martinu Šilleru, otrdien tiek ziņots kluba tīmekļa vietnē.

Austrietis, kurš trenera karjeru sāka 2004.gadā, ir uzkrājis ievērojamu pieredzi Eiropas basketbolā. Šillers lielāko savas karjeras daļu ir pavadījis, strādājot Vācijas klubos, kā arī ir bijis valsts vīriešu basketbola izlases trenera palīgs.

"Man būs gods strādāt klubā ar tik senām tradīcijām. Esmu pateicīgs, ka varu trenēt tik labu komandu," pēc līguma noslēgšanas klubs citē treneri. "Ceru sākt darbu Lietuvā, valstī, kas ir viena no dominējošajām basketbola valstīm Eiropā," saka Šillers īpašā video, kas paredzēts Žalgiris komandas līdzjutējiem.

"Domāju, ka komanda ir ļoti spēcīga. Man patīk, ka mums ir spēcīgs spēlētāju kodols, kuri ir karjeras virsotnē vai drīz to sasniegs. Mums ir gan veterāni, kuri var uzņemties līderu lomu, gan jauni, bet ļoti talantīgi basketbolisti," apmierināts ir Austrijas speciālists.

Kopš 2017.gada treneris ir bijis Soltleiksitijas Stars komandas galvenais treneris NBA G līgā, un šogad viņš tika atzīts par šīs līgas labāko treneri.

Jau ziņots, ka NBA G līgas sezona priekšlaicīgi beidzās Covid-19 uzliesmojuma dēļ, taču līdz tam Šillera vadītais Soltleiksitijas klubs bija izcīnījis 30 uzvaras un piedzīvojis 12 sakāves, kas bija otrs labākais rezultāts līgā.

Jaunais Žalgiris stūrmanis ir pazīstams kā treneris ar skaidru sistēmu un spēju tajā iekļaut spēlētājus, viņa vadītajai komandai NBA G līgā izceļoties ar šai līgai neparasti gudru basketbolu.

"Žalgiris pēdējos gados ir daudz paveicis, un es gribu palīdzēt turpināt progresēt, virzīties uz priekšu un būt šī ceļojuma sastāvdaļa," savu misiju klubā skaidro treneris. "Kas attiecas uz manu basketbola filozofiju, protams, mēs vēlamies būt spēcīgi aizsardzībā. Mums būs skaidri aizsardzības noteikumi, kas mums būs jāievēro, tādējādi izveidojot vienotu aizsardzību kā dūri. Uzbrukumā mums ir jāizmanto viss laukums, jāpiespēlē bumba, ātri pieņemot lēmumus, un jāizmanto soda laukums. Mēs vēlamies radīt acīm skaistu basketbolu, kāds tika spēlēts arī līdz šim."

Klubs vēsta, ka pēc sarunām ar trenera amata kandidātiem "Žalgiris" vadību visvairāk iespaidoja tieši Šillers, kurš pievilināja ar savu lielo zināšanu bagāžu, daudzpusību, disciplīnu un spēju prasīt no spēlētājiem maksimālu rezultātu.

"Martins joprojām ir pietiekami jauns, bet jau pieredzējis treneris, kurš atbilst mūsu prasībām. Viņa redzējums atbilst kluba vērtībām," izvēli skaidro Žalgiris direktors Pauļus Motiejūns. "Runājot ar treneri, redzējām, cik viņš ir ambiciozs, - mūsu pieeja darbam pilnībā sakrita. Mēs ticam, ka kopā ar šo treneri mēs varam turpināt pilnveidoties kā organizācija."

Kauņas Žalgiris ar treneri, kuru aizvien vairāk novērtē Atlantijas okeāna otrā pusē un kuru jau tagad tur acīs NBA klubi, ir vienojusies par divu gadu līgumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi