Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Krastiņa ar 16 gūtiem punktiem FIBA Eirolīgā sekmē komandas uzvaru pār Spānijas čempionvienību

Latviešu basketboliste Ieva Krastiņa trešdien izcēlās ar 16 gūtiem punktiem, bet viņas pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas "Kibirkštis-VIČI" FIBA Eirolīgas mačā ar 81:64 (22:19, 27:13, 13:19, 19:13) savā laukumā negaidīti pārliecinoši uzvarēja Spānijas spēcīgāko klubu Salamankas "Perfumerias Avenida".

Krastiņa laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus tālmetienus. Latviete kļuva par savas komandas un visa mača otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Krastiņa iekrāja četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas, kā arī pieļāva vienu kļūdu, saņēma vienu piezīmi un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu.

Viļņas klubs tādējādi turnīru sācis ar uzvarām abās līdzšinējās spēlēs, kas C apakšgrupā pašlaik ļauj ieņemt trešo vietu.

Pie otrās uzvaras divās spēlēs trešdien tika arī Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda Monpeljē "Lattes", kas ar 58:53 (12:19, 15:10, 17:6, 14:18) savā laukumā pārspēja Spānijas otro spēcīgāko vienību Madrides "Rivas Ecopolis".

Latviete laukumā pavadīto 17 minūšu laikā guva piecus punktus, raidot grozā vienu no četriem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņas kontā pa vienai atlēkušajai bumbai, pārtvertai piespēlei, pieļautai kļūdai un izprovocētai piezīmei.

Šajā pašā B apakšgrupā sacenšas arī Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas čempionvienība Krakovas "Wisla Can-Pack", kas trešdien piedzīvoja savu otro zaudējumu trīs cīņās, ar 69:73 (18:13, 14:16, 11:20, 26:24) savā laukumā piekāpjoties Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce".

Tamane šoreiz guva sešus punktus sev atvēlētājās 20 minūtēs, realizējot divus no trim divpunktu metieniem un abus soda metienus. Latviete tika pie četrām atlēkušajām bumbām, saņēma vienu piezīmi un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Lattes" ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Wisla Can-Pack" ar vienu panākumu trīs cīņās atrodas pozīciju zemāk.

Tikmēr Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā līgas čempione Jekaterinburgas UGMK no Krievijas pašlaik ar divām uzvarām divos mačos ir A apakšgrupas līdere. UGMK vienībai šonedēļ mači turnīrā nav paredzēti.

Pirmajā posmā 20 klubi līdz nākamā gada februārim izspēlēs divu apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Savukārt, ja finālturnīra rīkotāja iekļūs izslēgšanas cīņās, tām kvalificēsies visas piekto vietu īpašnieces.

Finālastoņnieka ("Final Eight") turnīru atkal uzņems Jekaterinburgas UGMK.

Astotdaļfinālu spēles līdz divām uzvarām notiks 11. un 14.martā, kā arī vajadzības gadījumā 19.martā. Pāri tiks sadalīti atbilstoši regulārās sezonas rangam un ņemot vērā finālturnīra rīkotājas rezultātus. Savukārt finālsacensības ar astoņu komandu līdzdalību risināsies no 7. līdz 13.aprīlim.

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi