Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kurtinaitis: Ar Viljamsa atnākšanu VEF Rīga spēle pagriezusies par 180 grādiem

Ar amerikāņa Dereka Viljamsa atnākšanu ''VEF Rīgas'' spēle pagriezusies par 180 grādiem, uzskata basketbola komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Pirmā oficiālā spēle ''VEF Rīgas'' komandai jaunajā sezonā būs ceturtdien, kad Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē Olimpiskajā sporta centrā Rīgā viesosies ''Valmiera''. ''VEF Juniora'' un BK ''Ventspils'' sacensība Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā sestdien risināsies turpat.

''Ārzemnieki mums pašlaik ir labi,'' otrdien pirmssezonas preses konferencē pavēstīja Kurtinaitis, norādot, ka viņus izdevies iegūt, ekonomējot līdzekļus, jo patiesībā šie spēlētāji ir vērtīgāki. ''Ilgi meklējām ārzemniekus, lai velti netērētu naudu. Domāju, ka mums izdevās. Viljamss pēdējās pārbaudes spēlēs vēl nebija fiziski gatavs, taču mums kārtīgi palīdzēja, tā ka spēle mainījās par 180 grādiem. Mēs jau esam tajā līmenī, kurā spēlē Eiropas labākās komandas, taču tas bija pārbaudes spēlēs.''

''Pārbaudes spēles mēs varbūt aizvadījām ne pārāk veiksmīgi, taču guvām skaidrību par spēlētājiem, uz ko varam paļauties,'' sacīja kluba prezidents Māris Martinsons. ''VEF Rīga'', gatavojoties sezonai, pretiniekos bija izvēlējusies labus un cienījamus pretiniekus, no kuriem divi - ''Turk Telekom'' un Zagrebas ''Cibona'' - tika uzvarēti četru komandu turnīrā Turcijā.

Lielākās problēmas pirmssezonā ''VEF Rīgai'' radīja saspēles vadītāja pozīcija, taču tagad ir atrasts ne tikai Viljamss, bet arī Dairis Bertāns tiek tai gatavots. ''Turklāt es redzu Bertānu kā sākumsastāva saspēles vadītāju, jo Viljamsam labāk spēlē iekļauties no rezervistu soliņa,'' klāstīja Kurtinaitis.

Jaunajā sezonā ''VEF Rīga'' spēlēs VTB Vienotajā līgā, ko veido labākie Austrumeiropas basketbola klubi, kā arī otrā prestižākajā Eiropas turnīrā - Eiropas kausā, savukārt kā vienīgais Rīgas klubs - BBL Elites grupā. LBL I divīzijā startēs "VEF Juniors", bet II divīzijā - "VEF Kadeti".

BNS jau vēstīja, ka plānots spēlētājus ar mazāku spēles laiku ''VEF Rīgas'' komandā iesaistīt ''VEF Juniora'' komandā, kas spēlēs LBL čempionātā. Tomēr klubā vēl nav skaidrs, kas ies laukumā pavasarī izšķirošajās spēlēs LBL čempionātā, ko otrdien apstiprināja arī Martinsons. ''Par to lemsim vēlāk, bet patlaban noteikti LBL nespēlēs tie, kas vilks lielo vezumu galvenajā komandā.''

Martinsons arī paziņoja ''VEF Rīga'' sezonā izvirzītos mērķus: BBL uzvarēt regulārajā čempionātā un iekļūt Četru finālā, Eiropas kausā iekļūt astoņniekā, bet VTB līgā iekļūt astoņniekā un mēģināt tikt vēl augstāk.

Jaunajā sezonā ''VEF Rīga'' turpinās arī iesāktās sociālās aktivitātes - sadarbību ar ''Getto Basket'', kopā ar Rīgas brīvostas pārvaldi organizēs ''Krastu maču'', kā arī, saplūdinot Rīgas domes kausu ar VEF skolu superlīgu, plāno izveidot skaidru un noteiktu modeli Rīgas skolu sacensībām, informēja kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VEF Rīga komandas sastāvs

Pirmie numuri: Dereks Viljamss (ASV), Mārtiņš Gulbis
Otrie numuri: Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Dairis Bertāns
Trešie numuri: Patriks Sanderss (ASV), Gatis Jahovičs, Mārtiņš Laksa
Ceturtie numuri: Kaspars Bērziņš, Tailers Keins (ASV)
Piektie numuri: Artjoms Parahovskis (Baltkrievija), Ivans Ņeļubovs (Krievija), Raitis Grafs, Andrejs Šeļakovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi